Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-05-2002
Persberichten district Rijn &Venen, 09.55 uur

Vals framenummer

ABCOUDE Op dinsdag 7 mei zijn twee jongens aangehouden omdat zij op een brommer reden die was voorzien van een vals framenummer.

Rond 16.35 uur zagen politiemensen een bromfietser over de Burgemeester Des Tombesweg. De bestuurder viel op omdat hij geen helm droeg. Zijn passagier droeg wel een helm. Daarop kreeg de bestuurder een stopteken. De bestuurder, een 16-jarige jongen uit Duivendrecht verklaarde dat zijn passagier de eigenaar van de brommer was en dat hij even een stukje mocht rijden. De passagier, een 16-jarige jongen uit Diemen, verklaarde inderdaad de eigenaar te zijn. Bij controle constateerden de politiemensen dat er was gerommeld met het framenummer van de brommer en dat die niet was verzekerd. Daarop werden beide jongens aangehouden en werd de brommer in beslag genomen.

De eigenaar verklaarde dat hij de bromfiets enige weken geleden bij een bromfietswinkel had gekocht en dat hij daar een aankoopbon van had. Tevens gaf hij toe dat de bromfiets niet verzekerd was. De eigenaar is bekeurd voor het niet verzekerd zijn van de bromfiets, de bestuurder voor het rijden zonder helm. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de herkomst van de bromfiets. Rond 18.00 uur werden beiden jongens in vrijheid gesteld.

Paspoort achtergelaten

MAARSSEN Op dinsdag 7 mei kon de identiteit van een winkeldief worden vastgesteld doordat hij zijn jas met paspoort tijdens een achtervolging verloor.

Rond 16.30 uur zag een medewerker van een winkel aan het Bisonspoor dat een klant enige levensmiddelen in zijn tas stopte en zonder deze af te rekenen de kassa passeerde. Toen hij daarop door een winkelmedewerker werd aangesproken, liet hij zijn tas achter en ging er vandoor. De medewerker ging achter hem aan en wist hem bij zijn colbert te pakken. De verdachte trok tijdens het rennen zijn colbert uit en wist zodoende te ontkomen. In het colbert bevond zich echter zijn paspoort. De verdachte bleek een 29-jarige man uit Maarssen te zijn.

De verdachte begreep waarschijnlijk zelf ook wel dat zijn identiteit inmiddels bij de politie bekend was en hij meldde zich enkele uren later, rond 19.30 uur, op het politiebureau in Maarssen. Hij werd daarop aangehouden. Hij bekende de diefstal. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Snelweg overgestoken

BREUKELEN Op dinsdag 7 mei is een automobiliste bekeurd voor haar gevaarlijke verkeersgedrag.

Rond 18.15 uur kwam een 30-jarige automobiliste uit Utrecht op de A2 ter hoogte van Breukelen zonder benzine te staan. Daarop besloot zij te voet de kortste weg te nemen naar het dichtstbijzijnde benzinestation. Die bevond zich aan de andere kant van de snelweg. De vrouw zag dat echter niet als beletsel en stak met gevaar voor eigen en ook andermans leven beide rijbanen van de snelweg over om bij Ruwiel benzine te gaan halen. Zij stak vervolgens met een gevulde jerrycan weer de beide rijbanen van de snelweg over. Wonder boven wonder gebeurden hierbij geen ongelukken.

De vrouw kreeg een proces-verbaal voor het in gevaar brengen van het overige verkeer. Zij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Wielrenner gewond

LOENERSLOOT Op dinsdag 7 mei is een wielrenner bij een valpartij gewond geraakt.

Rond 19.35 uur reed een 52-jarige man uit Ouderkerk aan de Amstel met zijn wielrenfiets over de Westkanaaldijk. Hij maakte deel uit van een grotere groep wielrenners. Op het weggedeelte bestemd voor de auto`s waren gedeelten uit het wegdek gefreesd. De wielrenner reed over zo`n uitgefreesd stuk, kwam daardoor ten val, waarbij hij met zijn rug op enkele betonnen afscheidingsblokken terecht kwam. Hij is per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.

Drie weken
BREUKELEN In de nacht dinsdag 7 op woensdag 8 mei werd een automobilist gecontroleerd. Hij bleek nog een straf open te hebben staan.

Rond 01.40 uur controleerden politiemensen op de Stationsweg een 46-jarige automobilist uit Utrecht. Bij navraag bleek de man nog een straf van drie weken te moeten uitzitten. Dit voor een door hem gepleegde mishandeling. Hij werd daarop aangehouden en in het politiebureau ingesloten.

Bestuurder onder invloed
WOERDEN In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 mei is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 02.35 uur controleerden politiemensen op de Barwoutswaarder een 48-jarige automobilist uit Woerden. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 0,9 promille, bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Hij kreeg een bekeuring van 190,- en een rijverbod van twee uur.