Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-05-2002 Persberichten district Heuvelrug, 10.00 uur

Dodelijk verkeersongeval

ACHTERBERG- Op dinsdagmiddag vond een ongeval plaats op de Zuidelijke Meentsteeg waarbij een 56-jarige man om het leven kwam. Omstreeks 14.35 uur reed de automobilist uit Veenendaal over de Zuidelijke Meentsteeg en raakte door onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een boom. De man vervoerde twee wasmachines en deze schoven door de aanrijding naar voren. De man raakte bekneld in zijn voertuig en de brandweer moest het dak van de auto verwijderen om hem uit het voertuig te halen. Kort na de aanrijding overleed de man aan zijn verwondingen. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Vernieler aangehouden

VEENENDAAL- Op woensdagochtend werd een man aangehouden nadat hij vernielingen had gepleegd bij het station in Veenendaal. Omstreeks 03.15 uur kreeg de politie de melding dat een man een kaartjesautomaat aan het vernielen was bij het station gelegen aan de Stationweg West. Na een zoektocht werd de 33-jarige man uit Veenendaal aangetroffen en aangehouden. Onderzoek wees uit dat hij met een steen de automaat had vernield.

Rijden onder invloed en opgeven van valse naam

RHENEN- Op woensdagochtend werd een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Agenten zagen de man rijden op de Herenstraat en controleerden hem. Onderzoek wees uit dat de man alcohol had gedronken en blies op het bureau 1.40 promille. Op het bureau bleek dat de naam die de man in eerste instantie had opgegeven niet de juiste was. Na verloop van tijd gaf de 39-jarige man uit Nijmegen zijn juiste naam op en hieruit bleek dat hij al meerdere keren onder invloed van alcohol had gereden en dat zijn rijbewijs was afgepakt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Tanken zonder te betalen

VEENENDAAL- Op dinsdagmiddag werd een vrouw aangehouden nadat ze benzine had getankt zonder deze af te rekenen aan de kassa. De 61-jarige automobiliste uit Veenendaal tankte bij het tankstation gelegen aan de Rondweg en rekende alleen krant af en liep de shop uit. De vrouw werd teruggeroepen en de politie werd gewaarschuwd. Onderzoek wees uit dat de vrouw al twee keer eerder had getankt bij dit station zonder af te rekenen. De vrouw werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Borden vernield
VEENENDAAL- Op dinsdagavond kwam een getuigen aan het bureau die mededeelde dat hij een man had gezien welke een verkiezingsbord had vernield aan De Grote Beer en vervolgens was weggereden in een auto. Onderzoek wees uit dat het houten bord met daarop de posters van verschillende politiepartijen was omgezaagd. Nader onderzoek wees uit dat de borden aan de Rondweg west, Het Heermoes en de Goudvink ook waren vernield. Het is nog niet bekend waarom en door wie de borden zijn vernield. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aangehoudenen verdachten inbraak en heling
WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft op 6 mei een 16-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede aangehouden op verdenking van twee woning- en drie bedrijfsinbraken in Wijk bij Duurstede. De verdachte heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. Een surveillerende agent zag in de nacht van 27 op 28 april een 17-jarige jongen met een geopende laptop over straat wandelen. De agent vertrouwde de situatie niet en nam de jongen mee voor nader verhoor in het politiebureau. Na onderzoek bleek dat de laptop van diefstal afkomstig was. Dit leidde de politie op het spoor naar de 16-jarige jongen. In de woning van de 16-jarige jongen werden diverse computers en laptops aangetroffen. Deze bleken van diefstal afkomstig van vijf gepleegde inbraken bij woningen en bedrijven in Wijk bij Duurstede in de periode van mei 2001 tot april 2002. Tegen de 17-jarige jongen is inmiddels een proces-verbaal opgemaakt voor het kopen van gestolen goederen (heling). Er zal nog nader onderzoek volgen naar mogelijk andere verdachten van heling van goederen van de 16-jarige jongen. De 16-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede is in verzekering gesteld in afwachting van voorgeleiding bij de officier van justitie.