Gemeente Moerdijk


GEEN VERKOOP TUIN- EN PERKPLANTEN KRAAIENDIJK 8 IN HEIJNINGEN

De heer Van der Vorm, Kraaiendijk 8 in Fijnaart, wil op zijn perceel tuin- en perkplanten verkopen. Hij krijgt daarvoor geen toestemming.

Vorig jaar legde de gemeente Van der Vorm een dwangsom op omdat hij detailhandelactiviteiten uitvoerde die niet in het bestemmingsplan passen.Het perceel heeft de bestemming Agrarisch Bouwperceel en moet gebruikt worden voor de agrarische bedrijfsvoering. Het verkopen van tuin- en perkplanten die niet afkomstig zijn van het daar gevestigde bedrijf, is strijdig met het bestemmingsplan. Ook zou Van der Vorm een standplaatsvergunning nodig hebben. Een aanvraag in die richting zou echter door de gemeente worden afgewezen omdat ook daar de strijdigheid met het bestemmingsplan om de hoek zou komen. De gemeente gaat met Van der Vorm in overleg om te kijken wat wel mogelijk is op zijn perceel.

De gemeente heeft al langer een verschil van mening met de heer Van der Vorm over de mogelijkheden op zijn perceel. Vorig jaar augustus kwam er zelfs een dwangsom aan te pas omdat er detailhandel werd gedreven op Kraaiendijk 8. Het ging toen om een veel breder assortiment artikelen dan alleen tuin- en perkplanten.

Laatst gewijzigd 8 mei 2002