Grontmij

Grontmij NV



8-5-2002 - Bodemsanering volgens vaste procedure

Afgelopen vrijdag 26 april, hebben de provincie Gelderland en de Stichting Bodemsanering NS (SBNS) een overeenkomst getekend. Hiermee kan de stichting voortaan bodemsaneringen uitvoeren volgens een speciaal ontworpen gestroomlijnde procedure. Dit bespaart tijd en geld. Grontmij heeft een centrale rol gespeeld bij de totstandkoming van deze overeenkomst.

De SBNS is verantwoordelijk voor de sanering van ernstige bodemverontreiniging op NS-emplacementen in Nederland. Alleen al in Gelderland gaat het hierbij om honderden gevallen, verspreid over 52 NS-emplacementen. Normaal zou de SBNS de sanering van elk van deze gevallen volgens dezelfde procedure moeten aanmelden bij de provincie Gelderland. Dit is bepaald in de Wet Bodembescherming. De nieuwe overeenkomst tussen beide partijen voorziet in stroomlijning van deze procedures.

Raamsaneringsplan
De SBNS stelt voor elk NS-emplacement een raamsaneringsplan op, dat heel concreet de aanpak beschrijft van de aangetroffen bodemverontreiniging. Het raamsaneringsplan vormt de basis voor de formele melding volgens de Wbb en voor de daarbij horende inspraak. Als de SBNS daadwerkelijk met de sanering op het terrein wil beginnen, dan is de formele procedure al achter de rug en kan ze volstaan met een eenvoudige aankondiging.

Neem voor meer informatie contact op met Arthur de Groof of Paul Oude Boerrigter, telefoon (030) 634 47 00.


---