LAD

Nieuws

LAD/FHZ sluit principe-akkoord CAO V & V

De CAO V & V geldt voor 200.000 werknemers in de verpleeg- en verzorgingshuizen. De nieuwe CAO heeft een looptijd van 15 maanden: van 1 april 2002 tot 1 juli 2003.

Salarisverhoging van 4%
Geheel volgens de inzet van LAD/FHZ, is een salarisverhoging van 4% overeengekomen. Deze gaat in op 1 juli 2002. De eindejaarsuitkering wordt verhoogd met 0,65% van 2,5 naar 3,15% van het bruto-jaarsalaris, inclusief vakantietoeslag. Per 1 juli wordt eveneens een eenmalige uitkering van 1% toegekend.

Andere afspraken
Naast salarisverhoging zijn er ook afspraken gemaakt over specifieke vervolgopleidingen voor de sector V & V en over invoering van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP). Daarnaast zal worden gewerkt aan een betere balans tussen werktijden en zorgtaken en aan een aantrekkelijker loopbaanbeleid.
Tenslotte zijn afspraken gemaakt op het gebied van preventie en reïntegratie om herplaatsing van arbeidsongeschikte medewerkers te bevorderen.

Ledenraadpleging
LAD-leden, werkzaam in de sector verpleeg- en verzorgingshuizen, ontvangen volgende week een circulaire waarin het principe-akkoord wordt voorgelegd. Zij kunnen dan hun mening geven over het behaalde resultaat.

Ook uw mening geven over CAO-akkoorden? Word dan nu lid!