Gemeente Weert

03-05-2002

Erepenning van de gemeente Weert voor A. Heijmans

Burgemeester C. Majoor reikt op dinsdag 7 mei aan de heer A.J.L. Heijmans de erepenning van de gemeente Weert uit. Daarmee wordt de oud-wethouder ereburger van de gemeente Weert. Die uitreiking vindt plaats tijdens de speciale bijeenkomst vanwege het afscheid van de oud-wethouders mevr. M.H.P. Gresnigt-Raemaekers en de heren A.J.L. Heijmans en P.J.H. Sijben.
Dat afscheid vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis. Deze bijeenkomst, die een informeel karakter heeft, begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

De heer Alouis Jean Laurent (Alouis) Heijmans is geboren in Weert op 1 september 1950 en woont aan de Observantenstraat 34 in Weert.

De heer Heijmans is sinds 1978 lid van de Weerter gemeenteraad. Hij heeft zich gedurende deze 24 jaren als raadslid en de laatste 19 jaar als wethouder in hoge mate verdienstelijk gemaakt voor de stad Weert en haar inwoners.
Hij heeft als wethouder met grote inzet de portefeuille Cultuur, Maatschappelijke Zorg en Welzijn en later de portefeuille Sociale Zaken, Werkvoorziening en Economische Zaken behartigd. Onder zijn stimulerende leiding en energieke aanpak konden veel belangrijke projecten worden gerealiseerd, met name op de beleidsterreinen Maatschappelijke Zorg en Economische Zaken. De heer Heijmans heeft zich met grote werklust en vasthoudendheid gekweten van taken die weerbarstig waren en de nodige durf vereisten, zoals o.a. de deconcentratie van het woonwagencentrum, de privatisering van de nutsbedrijven en de revitalisering van de binnenstad. Verder was hij altijd bereikbaar voor de burger en toonde telkens de bereidheid zelf als beleidsverantwoordelijke onpopulaire beslissingen aan burgers uit te leggen.
Hij heeft de belangen van zowel de gemeente als van gemeenschappelijke regelingen, stichtingen en instellingen op voortreffelijke wijze behartigd in een groot aantal functies, binnen en buiten de gemeente, zoals voorzitter van commissies, vertegenwoordiger of bestuurder.

(Klik op het driehoekje).


+ Zittingsperiode 1982-1986


+ Zittingsperiode 1986-1990


+ Zittingsperiode 1990-1994


+ Zittingsperiode 1994-1998


+ Zittingsperiode 1998-2002