Ingezonden persbericht

Alles over verhuizen bij Funda

Funda sluit overeenkomsten met Victor Verhuis, City box, PTT Post en Novem

Amsterdam, 8 mei 2002 - Funda, de woonsite met het complete en actuele NVM-woningaanbod, introduceert de funda verhuishoek. De funda verhuishoek biedt de consument informatie, producten en diensten ten behoeve van de verhuizing. Samen met een aantal nieuwe partners zoals Victor Verhuis (doe-het-zelf verhuisservice), City box (self storage), PTT Post (verhuisservice) en Novem (EPA advies) geeft funda invulling aan de verhuishoek op haar website.

Gemiddeld verhuist de Nederlander iedere zeven jaar. In die zeven jaar zijn diverse fasen te onderkennen: kopen, financieren, verhuizen, verbouwen/onderhoud en verkopen. Voor al deze fasen kan de consument terecht op funda. Zo is er voor de aan- en verkoop van een huis de NVM-woningdatabase. Voor verbouwing en onderhoud lanceerde funda in oktober 2001 de grootste online klusinformatie-database inclusief een zoekmachine voor het vinden van een vakman. En Funda financiën werd in april van dit jaar geïntroduceerd. Nu vult funda als laatste de component 'verhuizen' in met de introductie van de verhuishoek. Voor alle fasen zoekt funda samen met partners naar nieuwe producten en diensten.

Inhoud verhuishoek
Op de funda verhuishoek vindt de consument uitgebreide informatie over verhuizen en is er de mogelijkheid direct de PTT verhuisservice aan te vragen. Verhuizen betekent vaak ook verbouwen. Novem geeft daarvoor informatie over het EPA, het Energie Prestatie Advies. Verder kunnen via de verhuishoek gratis funda verhuiskaarten en het funda Verhuisblad besteld worden.

Doe-het-zelf Verhuispakketten
Belangrijk e-commerce onderdeel op de verhuishoek is het bestellen van doe-het-zelf verhuispakketten. In 89% van de verhuizingen in Nederland wordt er zonder de hulp van een professioneel verhuis-bedrijf verhuisd. Voor deze groep doe-het-zelf-verhuizers zijn door Victor Verhuis een aantal producten en diensten ontwikkeld welke via de funda verhuishoek zijn aan te vragen. Samen met Victor Verhuis is er ook een speciaal funda Verhuispakket ontwikkeld. Het Verhuispakket bestaat uit verschillende dozen en verpakkings-materialen en is te bestellen via de funda verhuishoek.

Over Funda N.V.
Funda NV is een zelfstandige onderneming met als belangrijkste aandeelhouders makelaarsorganisatie NVM en Wegener NV. Funda vormt een belangrijke schakel tussen de NVM-makelaar en de consument. De organisatie levert hiervoor producten en diensten aan de NVM-makelaar. Verder presenteert funda via de website het actuele en complete NVM-woningaanbod. Via funda.nl wil de organisatie alle informatie beschikbaar maken die te maken heeft met het zoeken van een "thuis": het huis, de buurt waarin het huis staat en het in- en exterieur. De NVM zorgt voor het aanbod van huizen, Wegener voor buurtinformatie en andere partijen zoals vtwonen.nl voor alles wat met het in- en exterieur te maken heeft. De organisatie wordt aangevoerd door Marque Joosten, bestaat op dit moment uit 25 medewerkers en is gevestigd in Amsterdam.