Gemeente Haarlemmermeer


* Besluiten B&W


+ 8 mei 2002

... B & W-nieuws week 19

Bestuursdienst
Het college heeft ingestemd met de volgende onderwerpen voor het omnibusonderzoek 2002: mediagebruik en participatie, wonen (inclusief leefbaarheid en veiligheid), openbare ruimte (inrichting en beheer), sociale en culturele voorzieningen (inclusief volwasseneneducatie) en vervoer. De onderwerpen worden gekoppeld aan het onderzoek van bureau Motivaction dat zich richtte op de verschillende leefstijlen. Deze koppeling wordt gemaakt om meer inzicht te krijgen in de samenstelling van de Haarlemmermeerse bevolking en hoe de verschillende groepen denken over de genoemde onderwerpen. Bij de selectie van de onderwerpen is ook aansluiting gezocht bij het Raadsbeleidsprogramma.

Tot en met 2000 werden vijf gebieden in Haarlemmermeer onderscheiden, te weten Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Badhoevedorp, Zwanenburg en de kleine kernen. Vanwege alle (groei)ontwikkelingen in Haarlemmermeer en de wens om meer op wijkniveau resultaten te kunnen rapporteren, is gekozen voor een indeling van de gemeente in 19 gebieden. Om deze redenen worden voor dit onderzoek 4.500 enquêtes uitgezet, normaal is dat 3.500. Door deze aanpak kan de gemeente ook clusters maken, zodat ook informatie per rayon beschikbaar komt. Het veldwerk start begin juni met als doel de rapportage medio september gereed te hebben. De raadscommissie ABM ontvangt de nota ter kennisname.

Openbare Werken
Het college heeft kennis genomen van het de wijziging in het provinciaal rioleringsbeleid. De provincie Noord-Holland overweegt het omslagpunt voor de aanleg van riolering te verlagen van ¤ 11.344,51 naar ¤ 6.806,70 per aan te sluiten wooneenheid in niet kwetsbaar gebied. Het gemeentelijk beleid wordt aangepast op basis van de wijzigingen in het provinciaal beleid.

Het college heeft besloten de parkeerschijfzone in Hoofddorp-centrum uit te breiden met het gebied binnen de Hoofdweg Oostzijde, de Wieger Bruinlaan, de Van den Berghlaan (vanaf nummer 275) en de waterpartij ten zuiden van de Van den Berghlaan en het gebied omsloten door de Raadhuislaan, vanaf de Kruislaan tot aan de Ter Veenlaan, inclusief de Dr. Nanningalaan. Ook wordt de parkeerschijfzone (blauwe zone) D2 Hoofddorp Centrum-Noord gewijzigd door het verplaatsen van de blauwe streep in de Draverslaan van de noordwestzijde naar de zuidoostzijde van de weg. Tot slot wordt het parkeerverbod in de Nieuweweg ingetrokken. Het besluit is een nadere uitvoering van de Parkeermonitor 2001. Hieruit is gebleken dat een aantal aanpassingen van het Parkeerreguleringsplan en de Parkeerverordening nodig waren, waaronder het wijzigen van betaald parkeren op enkele locaties en het uitbreiden van blauwe zones.

Ruimte, Wonen en Economie
Het college heeft ingestemd met starten van het buitengemeentelijk overleg voor het voorontwerp- bestemmingsplan Hoofddorp De President. Eind mei 2002 wordt het voorontwerp vier weken ter inzage gelegd voor inspraak. De raadscommissie REGL ontvangt het voorontwerp ter kennisname.

Het college heeft besloten - net als vorige jaren - niet actief mee te werken aan een autovrije zondag. Binnen Haarlemmermeer bestaat weinig draagvlak voor een autovrije dag. Het gebruik van een auto in een gemeente met veel landelijk gebied blijkt zeer wenselijk. De gemeente heeft in principe iedere zondag tijdens de Floriade aangewezen als koopzondag. Het gebruik van de auto voor een bezoek aan winkelcentra ligt voor inwoners voor de hand. Daarnaast zijn er geen middelen gereserveerd om de organisatie voor een dag als deze te realiseren. Op eventuele burgerinitiatieven wordt wel positief gereageerd door het geven van een beperkte financiële bijdrage. Als inwoners en/of organisaties initiatieven voor een autovrije dag in een bepaalde kern of wijk willen starten, dan kunnen zij contact opnemen met het Platform Autovrijedag Haarlemmermeer. De raadscommissie Wonen en Verkeer ontvangt de nota ter advisering aan het college.

Welzijn, Onderijs en Cultuur
Het college heeft kennis genomen van de jaarrekening 2001 van het Recreatieschap Spaarnwoude. De raadscommissie WOC ontvangt de jaarrekening 2001 ter kennisname.

Facilitaire Dienst
Het college is akkoord met de aanpassing van de "beheerregeling GBA Haarlemmermeer" naar aanleiding van de raadscommissie ABM. Het college heeft kennis genomen van het feit dat de sector Burgerzaken op alle onderdelen van de landelijke voorgeschreven GBA-audit is geslaagd.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen