Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

8 mei 2002

Fotowedstrijd

Tijdens de slotmanifestatie 'Toveren met de Tijd' op 21 november kun je kijken naar een unieke fototentoonstelling met als theam 'arbeid en zorg, hoe verdeel je het'. De foto's worden aangeleverd door leden van AJK's en JAV's die meedoen aan de fotowedstrijd.

Het plaatje
Op de foto mag alles staan wat raakvlak heeft met taakverdeling tussen mannen en vrouwen. Hierbij gaat het dan vooral om roldoorbrekende verdeling van arbeid en zorg. Voorzieningen, trucjes, handigheidjes enz., die tijd besparen. Iets wat anderen op een idee kan brengen om ook actie te ondernemen om hun dag beter in te delen en/ of arbeid en zorg meer in balans te brengen.
Het moet wel duidelijk zijn dat het gaat om een situatie in de agrarische sector of op het platteland.

Hoe kun je meedoen?
Je laat voor 21 september 2002 weten dat je meedoet. Dit kan door te bellen, mailen, faxen naar het NAJK, t.a.v. Anje van Anken. Voor 21 oktober stuur je je foto's en je adresgegevens in. Je foto heeft minimaal een formaat van 13 x 18 cm. Je geeft een kleine toelichting op de genoemde criteria. Je legt uit hoe jij eraan voldoet en wat jouw foto zo bijzonder maakt. Niet meer dan vier regels! Als aan de foto niet te zien is dat het gaat om een plattelandssituatie dan wordt dit duidelijk in je toelichting. Om in aanmerking te komen voor de prijs moet je lid zijn van een AJK of een JAV. Inzendingen van niet leden zijn welkom, maar dingen niet mee in de wedstrijd. Tenslotte stem je ermee in dat je foto binnen het NAJK mag worden gebruikt voor publicatie. Je mag meerdere foto's insturen, graag zelfs.

De Prijs
Als winnaar van de fotowedstrijd krijg je een geheel verzorgd relax dagje uit voor twee personen. Een dagje zwemparadijs of beautyfarm bijvoorbeeld. De invulling wordt samen met de winnaar vastgesteld.