Gemeente Helmond


8 mei 2002
BENOEMING RAADSGRIFFIER

Het college van burgemeester en wethouders van Helmond heeft op 7 mei de heer mr. J.P.Th.M. Jaspers benoemd tot raadsgriffier. Dit op voordracht van het presidium van de raad.
De benoeming gaat 1 juli aanstaande in.

De heer Jaspers is in 1956 geboren in Lieshout. Na zijn vwo-diploma behaald te hebben aan het Carolus Borromeuscollege te Helmond studeerde hij Nederlands Recht aan de Katholieke Universiteit Brabant. Van 1984 tot 1990 was de heer Jaspers werkzaam bij de directie voorlichting van het ministerie van Defensie als woordvoerder van de staatssecretaris. Van 1990 tot 2000 was hij directiesecretaris van het Helmondse Elkerliekziekenhuis. Sinds september 2000 is de heer Jaspers in dienst bij de gemeente Helmond in meerdere functies. Op dit moment is hij beleidsmedewerker bij de afdeling Personeel, Organisatie en Informatiebeleid.

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart jl. is de dualisering van het lokaal bestuur een feit. Dualisering is gericht op het versterken van de herkenbaarheid van de gemeenteraad als volksvertegenwoordiging en het stimuleren van de betrokkenheid van de burger bij het doen en laten van de gemeenteraad. De gemeenteraad gaat zich meer toeleggen op zijn kaderstellende en controlerende rol. Daarbij hoort ook een eigen ambtelijke ondersteuning in de vorm van een griffie. Aan het hoofd van die griffie staat de griffier, die de raad dus zal ondersteunen op het terrein van inhoudelijke, procedurele en logistieke zaken.

De wetgeving met betrekking tot de dualisering voorziet nog niet in een mogelijkheid van de benoeming van de griffier door de raad zelf. Die bevoegdheid komt daarom in deze fase nog toe aan het college van burgemeester en wethouders. Zodra dat wettelijk mogelijk is, zal de raad de benoeming bekrachtigen.