Ingezonden persbericht


Persbericht

8 mei 2002

Rational Software en IBM ontwikkelen IBM kenniscentrum op het Rational Developer Network

~ Uitgebreide informatiebron stelt ontwikkelaars, testers en analisten in staat snel innovatieve zakelijke J2EE- en webservicesapplicaties te creëren met toonaangevende oplossingen van Rational en IBM ~

Rational Software kondigde aan dat zij samen met IBM een IBM kenniscentrum heeft ontwikkeld op het Rational Developer NetworkSM (www.rational.net). Met het IBM kenniscentrum kunnen ontwikkelaars, testers en analisten de ontwikkeling van innovatieve zakelijke Java 2 Enterprise Edition (J2EE)- en webservicesapplicaties vereenvoudigen en versnellen.

Het IBM kenniscentrum biedt ontwikkelteams gerichte informatie, zoals artikelen, code en discussies die zowel de ervaringen en gedachten van duizenden klanten, als de ervaring van diegenen die Rational producten en IBM technologieën ontwikkelen, weerspiegelt.

J2EE en webservices zijn krachtige, maar complexe ontwikkelonderwerpen. Te veel J2EE ontwikkelteams beginnen vandaag de dag met een schone lei. Hierdoor besteden zij zonder het te weten tijd aan het nemen van technologische hindernissen die anderen al hebben overwonnen. Deze tijd kan beter gebruikt worden voor het bouwen van goede software.

Het IBM kenniscentrum op het Rational Developer Network helpt ontwikkelaars, testers en analisten de ontwikkeluitdagingen waar zij iedere dag mee te maken krijgen te minimaliseren. Voor het eerst krijgen individuele ontwikkelaars die innovatieve J2EE applicaties willen bouwen met toonaangevende producten van Rational en IBM toegang tot een dergelijk uitgebreide en goed georganiseerde kennisbron.

"Het Rational Developer Network biedt ons een unieke mogelijkheid om klanten gerichte informatie te bieden waarmee ze kunnen inspelen op de voordelen van de gecombineerde softwareontwikkeloplossingen van IBM en Rational," zei Dan Galvan, vice president WebSphere marketing- en partnerprogramma's van IBM. "Zowel IBM als Rational hechten veel waarde aan de voortdurende ontwikkeling van op IBM Workbench gebaseerde tools. Dit nieuwe IBM kenniscentrum is een belangrijke stap voorwaarts in het garanderen van het succes van onze klanten door het bieden van gezamenlijke oplossingen."

"Het doel van het IBM kenniscentrum is om 'Instant Knowledge' te bieden aan klanten van IBM en Rational door gebruik te maken van de schat aan ervaring van onze gezamenlijke software-engineers, die iedere dag samen met klanten zakelijke bedrijfsapplicaties ontwikkelen," zei Bryant Macy, vice president Rational Developer Network van Rational Software. "Terwijl we de content die beschikbaar is voor onze klanten op het Rational Developer Network verbreden en verdiepen, werken we samen met toonaangevende bedrijven zoals IBM, om ons te helpen hoogwaardige en relevante content te ontwikkelen voor onze klanten die bezig zijn om geweldige software te creëren."

Het Rational Developer Network is verkrijgbaar voor alle Rational klanten met een lopend 'support' contract.

Deze overeenkomst is het resultaat van een langdurige relatie tussen Rational en IBM. Deze twee bedrijven zullen samen blijven werken aan open, geïntegreerde J2EE oplossingen die klanten nodig hebben om de snelheid, kwaliteit en voorspelbaarheid van hun softwareontwikkelprojecten te verhogen en de ontwikkeling van webapplicaties te vereenvoudigen. Meer informatie over de samenwerking van Rational en IBM kunt u vinden op http://www.rational.com/ibm.

(476 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Rational Software
Rational Software biedt een software-ontwikkeling platform dat de snelheid, kwaliteit en voorspelbaarheid van softwareprojecten verbetert. Deze geïntegreerde oplossing voor de gehele levenscyclus combineert de beste software-engineeringaanpak, toonaangevende tools en professionele diensten. 98 bedrijven uit de Fortune 100 vertrouwen op de tools en diensten van Rational om op een snellere manier betere software te ontwikkelen. Dit open platform wordt uitgebreid door partners die meer dan 500 aanvullende producten en diensten leveren. Rational is opgericht in 1981 en is één van 's werelds grootste softwarebedrijven. Het bedrijf telt meer dan 3500 werknemers wereldwijd en behaalde in het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2002 een omzet van $689.8 miljoen. Rational maakt deel uit van de Nasdaq-100 Index® en de S&P 500 Index.

Ingezonden persbericht