Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 8-05-2002
Persberichten woensdagmiddag 8 mei 2002 Bert Visser 0592 - 331144 0651 - 611629

Bijen oorzaak overlast


- Assen - Een bewoner van de het Noorderpark in Assen moet op grond van een artikel in de Algemene Politie Verordening zijn bijenvolken verwijderen uit de achtertuin. Een buurvrouw was in haar eigen tuin diverse keren gestoken door de bijen van de buurman. In de APV staat dat het houden van bijen niet is toegestaan binnen dertig meter vanaf woningen mits er een schutting tussen staat met een minimale hoogte van twee meter en op een afstand van ten minste zes meter van de bijenkorven. Dat was hier niet het geval

De imker heeft een dag de tijd gekregen om zijn volken te verplaatsen.

Bromscooter gestolen


- Hoogeveen - Een 16 jarige jongen uit Nieuwlande is woensdagavond zijn zwart-gele T.G.B. bromscooter kwijtgeraakt. Hij had de scooter geparkeerd aan het Armenhuispad bij de bioscoop.Naast de scooter mist de jongen ook zijn bromfietshelm. De totale waarde kwam op zon 1750 Euro.

Autokraak


- Borger - Bezoekers van een camping in Borger zijn de dupe geworden van een inbraak in hun auto. De uit Winschoten afkomstige vakantiegangers hadden hun auto achtergelaten op de parkeerplaats van de camping. Toen ze woensdagmorgen bij de auto kwamen bleek dat er een ruit was ingegooid. Uit de auto zijn onder meer een laptop computer, een videocamera en vakantiekleding gestolen.

Inbraak


- De Punt - Bij een inbraak in een schaftkeet aan de Groningerstraat in De Punt zijn dinsdagnacht een motorzaag en een jerrycan met benzine gestolen. Om binnen te komen is de deur van de keet vernield.

Dure boom gestolen


- Assen - Onbekenden hebben dinsdagnacht een Japanse Esdoorn gestolen uit de tuin van bewoners van De Gaarde in Assen. Volgens de aangever gaat het om een boom met een waarde van wel 175 Euro. De Gaarde is het terrein waar vroeger een tuincentrum gevestigd was.

Zwerfkast weg


- Assen - Van een bouwterrein aan de Caro van Eyckweg in de wijk Kloosterveen in Assen is dinsdagnacht een zogenaamde zwerfkast gestolen. Het gaat daarbij om een elektriciteitskast die gedurende de bouw tijdelijk wordt geplaatst voor de stroomvoorziening. De kast was eigendom van een bouwbedrijf uit Hoogeveen

Veel automobilisten zonder gordel
klik op sneugeld.