Gemeente 's-Hertogenbosch

Nieuwe vloer voor Indoor Brabant

wo 08 mei 2002

Burgemeester en wethouders stellen aan de gemeenteraad voor bij te dragen in de kosten van een nieuwe bodem voor Indoor Brabant, mede gezien het belang van dit wereldevenement voor s-Hertogenbosch. De raad beslist op 11 juni aanstaande of de eenmalige bijdrage van 83.950,- aan de Stichting Internationaal Concours Hippique Indoor Brabant wordt verstrekt.

Om de concurrentie met de wereldtoernooien op het gebied van dressuur en hippische sport aan te blijven kunnen, is de aanschaf van een nieuwe vloer (paardenbodem) voor Indoor Brabant een must. Door het op het allerlaatste moment afgelasten van de editie 2001 van het evenement vanwege de MKZ-crisis, heeft de stichting Indoor Brabant vorig jaar een gevoelig verlies geleden en het grootste deel van het eigen vermogen verloren. Om die reden heeft de stichting een verzoek gedaan aan diverse overheden om bij te dragen in de aanschafkosten van deze nieuwe bodem in de pistes van de Brabanthallen. De nieuwe vloer die bestaat uit een mengsel van zand en kunststof, zorgt voor voldoende stabiliteit, demping en veerkracht en is geschikt zowel voor dressuur als springsport.

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij heeft 50% van de kosten, 181.513,-, als subsidie toegezegd. Aan de gemeente en Provincie Noord-Brabant is gevraagd om elk 25% van de kosten voor haar rekening te nemen, ad 83.950,-. Met de nieuwe bodem kan de Stichting Internationaal Concours Hippique Indoor Brabant weer acht à tien jaar vooruit.