Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 8 mei 2002

Vier decennia bruggen bouwen tussen Joden en christenen AMI-Bijbelcentrum Jeruzalem bestaat 40 jaar

JERUZALEM - Het AMI-Centrum voor Bijbelstudie en Onderzoek te Jeruzalem, dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door het Jeruzalem Bijbel Centrum (JBC) in Nijkerk, bestaat veertig jaar.

Het centrum bevordert sinds 1962 een beter begrip en wederzijdse waardering tussen Joden en christenen, onder meer via publicaties, conferenties en studiereizen. Ook bijbelverspreiding staat al veertig jaar hoog in het vaandel. Het AMI-Centrum heeft inmiddels zo'n twee miljoen bijbels in veertig talen verspreid.

Het AMI-Bijbelcentrum in West-Jeruzalem wordt geleid door de Israëliër Shlomo Hizak. Vanuit het souterrain van zijn huis in Jeruzalem begon hij in 1962 op kleine schaal de Bijbel te verspreiden in zijn omgeving. Veel Roemeense pelgrims keerden met 'AMI-bijbels' terug naar hun land. In de afgelopen veertig jaar heeft het AMI-Centrum bijna twee miljoen bijbels verspreid in Israël en de omringende landen, Polen, Wit-Rusland, de Oekraïne en Ethiopië.

Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het AMI-Centrum publiceert het Jeruzalem Bijbel Centrum in mei een extra dik jubileumnummer van zijn maandelijkse nieuwsbrief, met daarin onder meer een terugblik op de afgelopen jaren.

De Nederlandse stichting JBC werd 27 jaar geleden opgericht, ter ondersteuning van het werk in Jeruzalem. JBC-directeur Ruud Koekoek. ,,Het blijkt steeds weer, dat veel christenen een totaal verkeerd beeld hebben van Joden. Daarom zijn de speciale seminars in Jeruzalem en de conferenties in Nederland en andere landen die we organiseren zo geweldig belangrijk. Een brug slaan tussen Joden en christenen is helaas nog steeds nodig."

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht