Politie Amsterdam-Amstelland

Pompbediende aangehouden
08.05.2002. De politie heeft vorige week een 22-jarige benzinepompmedewerker aangehouden op verdenking van verduistering en diefstal bij meerdere benzinestations in Amsterdam en omgeving. De verdachte heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd en is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Bij de politie kwamen aangiftes binnen van de pompmedewerker dat de benzinepomp geteisterd zou worden door criminaliteit. Volgens hem zou er minimaal drie keer per dag getankt worden zonder te betalen en zouden er ook regelmatig goederen worden gestolen en/of vernield. De politie startte een onderzoek rond de pompbediende naar aanleiding van informatie dat er sprake was van onregelmatigheden. De man werd aangehouden toen onderzoek dit beeld bevestigde. Het onderzoek duurt voort.


---

Brute roof in woning
08.05.2002. Gisteravond tussen 19.00 en 01.00 uur werd een 48-jarige vrouw uit Amsterdam slachtoffer van een brute roof in haar woning. Zij werd door drie mannen geruime tijd vastgehouden en geslagen. De vrouw liep verwondingen op in het gezicht. Toen de vrouw haar woning binnentrad werd zij plotseling verrast door drie voor haar onbekende mannen. Zij werd meteen geblinddoekt en vastgebonden. De daders vroegen naar de pinpascode van het slachtoffer en doorzochten de gehele woning. Terwijl één man bij haar bleef gingen de andere twee naar een pinautomaat om geld van haar rekening te pinnen. Toen dit niet lukte kwamen de mannen terug en werd zij in haar gezicht geslagen. De daders namen de tijd en weer gingen zij naar de pinautomaat. Toen het weer niet lukte werd de vrouw gedwongen mee te gaan om te pinnen. Daar gaf de vrouw zich niet gewonnen en begon om zich heen te schoppen en te slaan. Hierop kozen de daders het hazepad. Van hen ontbreekt tot op heden ieder spoor. De politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen die dit misdrijf hebben gezien. Het onderzoeksteam verzoekt hen contact op te nemen via het telefoonnummer:

0 2 0 5 5 9 3 7 7 0


---

Alcomobilist veroorzaakt aanrijding
08.05.2002. Dinsdagavond raakte een 42-jarige Amsterdammer gewond bij een aanrijding op de Van der Boechorststraat. De man werd naar een ziekenhuis vervoerd waar hij werd opgenomen. De gewond geraakte automobilist stond stil achter een auto die wilde inparkeren en werd van achteren geramd door een bestuurder die dit kennelijk niet in de gaten had. Door de klap raakte hij ook nog eens zijn voorganger en de drie betrokken autos kwamen ongeveer tien meter verderop tot stilstand. De ge-sandwich-te auto raakte zwaar beschadigd. Agenten constateerden dat de veroorzaker van het ongeval onder invloed van alcohol verkeerde. Bij hem werd een alcoholwaarde gemeten van ruim 1,6 promille. De man werd aangehouden en krijgt een proces-verbaal. Daarnaast kan hij zijn rijbewijs inleveren.


---

Gewonde bij aanrijding
08.05.2002. Dinsdagochtend raakte een 51-jarige man uit Hoofddorp gewond bij een bizarre aanrijding op de Burgemeester Vening Meineszlaan. Het slachtoffer stond goederen te laden in de kofferbak van een langs het trottoir geparkeerde auto toen hij plotseling werd geschept door een automobiliste die weer werd aangereden door een achteropkomend voertuig. De man raakte gewond aan een been en werd naar een ziekenhuis vervoerd. De aanrijding ontstond toen een 81-jarige automobiliste uit Zaandam haar auto keerde en achter de auto kwam te staan waarin het slachtoffer goederen stond te laden. Toen zij de auto wilde passeren werd zij geraakt door een achteropkomende automobilist. Door de aanrijding schoot zij naar rechts en raakte daar de onfortuinlijke man uit Hoofddorp.


---