Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-05-2002
Persberichten district Heerlen (HP 15.10 uur) Woensdag 8 mei 2002

Brunssum: hennepkwekerij
Na melding van stankoverlast stelde de politie dinsdag 7 mei rond 14.00 uur bij een woning aan de Engerstraat in Brunssum een onderzoek in. Zij werden vrijwillig binnengelaten door de 51-jarige inwoner. In de woning trof de politie twee hennepkwekerijen aan. Onderzoek aan de stroommeter wees uit dat de elektriciteit voor deze kwekerijen afgetapt werd. De kwekerijen waren al enkele maanden in bedrijf. De bewoner had al twee keer eerder geoogst. In totaal werden meer dan 650 planten plus toebehoren zoals een afzuiginstallatie in beslag genomen. Na monsterneming en na overleg met de Officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld. Door medewerkers van Essent werd een nieuwe meter geïnstalleerd. De man kreeg in het kader van snelrecht een boete van 1000 euro voor het verbouwen van hennep. De mogelijke vordering van Essent voor het aftappen van de stroom gaat rond de 2200 euro bedragen.

Heerlen: scooter rijdt hond dood
Dinsdag 7 mei kreeg de politie een melding van een 25-jarige vrouw uit Heerlen wiens hond overreden werd door een man op een scooter. De man reed hierna weg van de plaats van het ongeval.
De eigenaresse van de hond liep rond 20.30 uur samen met haar hond, een Amerikaanse Stefford, over de Palmstraat in Heerlen. Toen zij de straat overstak, werd de hond aangereden door de scooter die daarop enkele meters met het voertuig meegesleurd werd. De scooter en de bestuurder kwamen hierdoor ten val. De bestuurder sprong vervolgens weer snel op zijn voertuig en maakte zich uit de voeten. De hond bleek gewond en de vrouw spoedde zich met het dier naar een dierenarts, die constateerde dat de hond leed aan inwendige bloedingen. Niet lang daarna overleed de hond. De vrouw heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie, die een onderzoek instelt.

Heerlen: inbreker op heterdaad betrapt
Woensdag 8 mei werd rond 04.45 uur een inbreker in de kantine van een tennisbaan aan de Stadionbaan in Heerlen op heterdaad betrapt door de politie.
De politie werd ingeschakeld toen het stil alarm van de inbraakbeveiliging van het tenniscentrum in werking trad. Ter plaatse werd samen met de eigenaar van het pand een onderzoek ingesteld. Het pand werd doorzocht door de politie en in de kantine troffen zij een inbreker aan. Hij bleek een 29-jarige man uit Alsdorf (Dl) te zijn. De man probeerde te vluchten, maar werd door de politie in de kraag gevat. Bij fouillering bleek dat zijn kleding volgestopt was met een grote hoeveelheid snoepgoed uit de kantine. De man werd voorzien van handboeien en overgebracht naar het bureau. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.