Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-05-2002
Persberichten district Sittard (HP 15.10 uur) Woensdag 8 mei 2002

Geleen, kapitale ramkraak:
Woensdagmorgen 8 mei 2002 heeft ten nadele van een fotozaak gevestigd aan de Rijksweg te Geleen een ramkraak plaatsgevonden. De dieven verplaatsten eerst een loodzware bloemenbak die voor de ingang van het bedrijf is geplaatst. Daarna werd met een personenauto de gehele winkelpui eruit gereden gevolgd door het verwijderen van de fysieke beveiligingmaatregelen. In de zaak werden diverse glazen vitrines stuk geslagen waarna voor misschien wel 100.000 euro aan diverse apparatuur werd ontvreemd. De ontvreemde apparatuur bestond o.a. uit foto- en filmcameras, digitaal en analoog, flitsers, lenzen van diverse merken. Er zal eerst een inventarisatie moeten plaatsvinden voordat men precies weet wat er juist ontvreemd werd. Later in de nacht werd in Roosteren een brandende personenauto aangetroffen. De politie onderzoekt of de aangetroffen personenauto gebruikt is bij de ramkraak. De eigenaar van de fotozaak doet na de inventarisatie aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Sittard, autobrand:
Dinsdagavond 7 mei 2002 heeft op de Hoogveldlaan te Sittard een autobrand plaatsgevonden. De 27 jarige bestuurster van een personenauto had in de loop van de dag bemerkt dat in het dashboard een lampje van de ABS bleef branden. Om een reparatie te laten plaatsvinden werd een afspraak met de grage gemaakt. Omstreeks 23.30 uur was de eigenaresse van de auto onderweg naar de garage om de auto daar op het parkeerterrein te plaatsen. Op de Hoogveldlaan raakte plotseling de voorzijde van de auto in brand. De bestuurster kon haar auto tot stilstand brengen waarna twee andere automobilist probeerden met hun poederblussers het vuur te doven. Uiteindelijk bluste de brandweer de brand. Niet voorkomen kon worden dat de voorzijde van de auto totaal beschadigd werd. Een bergingsbedrijf moest de auto wegslepen.

Geleen, 11 jarige winkeldief:
Dinsdagmiddag 7 mei 2002 is een 11 jarige jongen woonachtig te Sweikhuizen op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal.
De jeugdige ontvreemdde in een kledingwinkel gevestigd aan het Marktpad te Geleen een aantal babykleertjes en een gastendoekje met een gezamenlijke waarde van bijna 25 euro. Nadat aan de kassa niets afgerekend werd, greep het personeel aan de uitgang in. Bij de daarop volgende tascontrole kwamen ook nog enkele goederen met een waarde van bijna 19 euro uit tevoorschijn afkomstig uit een hobbyzaak gevestigd aan de Markt te Geleen. Deze bleken eveneens ontvreemd te zijn. De gewaarschuwde politie nam het winkeldiefje mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor werd hij onder ouderlijk gezag geplaatst.