Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-05-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 15.50 uur) Woensdag 8 mei 2002

Vaals: rijden onder invloed alcohol:

Op de Maastrichterlaan te Vaals reed dinsdagavond omstreeks 23.40 uur een 58-jarige inwoner van Vaals met zijn auto tegen een geparkeerde personenauto. De automobilist liet daarna zijn auto midden op straat achter en liep weg.
Getuigen die de aanrijding hadden horen plaatsvinden waarschuwden de politie. De eigenaar werd vlug achterhaald. Hij werd in zijn woning aangetroffen. De reden waarom hij van de plaats van het verkeersongeval was weggelopen bleek al vlug. Hij bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben. Voor verder onderzoek werd hij meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitlag hiervan gaf een alcoholpromillage aan van
1,0 promille. Tegen de inwoner van Vaals werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod opgelegd van 4 uur. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Kerkrade: woninginbraak
Woensdag 8 mei werd rond 05.00 uur inbraak in een woning aan de Haver in Kerkrade geconstateerd.
De inbreker kon de toegang tot de woning verkrijgen door in het kozijn van het keukenraam gaatjes te boren en vervolgens de sluiting van het raam te openen. De woning werd doorzocht waarbij o.a. een stereo-installatie, enkele beurzen en een GSM ontvreemd werden. Bij een buurtonderzoek vond de politie de ontvreemde beurzen terug, echter vrijwel leeg. De politie stelt een onderzoek in.