Ingezonden persbericht


Unisys introduceert NDP300/600: de eerste chequeverwerker met upgrademogelijkheden van 300 tot 600 documenten per minuut

20 procent sneller; verzesvoudiging van de stopratio

Schiphol-Rijk, 8 mei 2002 - Unisys introduceert het NDP300/600-chequeverwerkingssysteem. Dit systeem biedt een nieuw niveau in schaalbaarheid en is specifiek ontwikkeld voor de bankwereld, de internationale cheque- en giroverwerking en de markt voor betalingsopdrachten.

De NDP300/600 is 20 procent sneller dan zijn voorganger. Daarnaast is een nieuw laadsysteem ontwikkeld, dat een zesvoudige verbetering biedt in de stopratio. Dit nieuwe-generatie verwerkingssysteem maakt gebruik van technologieën van de Unisys NDP850-2000-transportsystemen voor een beter prestatieniveau. Een nieuwe encoder biedt bijvoorbeeld technologie die een verbetering in de encodeersnelheid van 20 procent mogelijk maakt. Daarnaast leiden de nieuwe autosensing MICR-read-technologie (E13B en CMC7) en de nieuwe MICR/OCR-combinatiefunctionaliteiten tot een betere read-ratio en -accuratesse. Het algemene gebruiksgemak en de productiviteit worden verbeterd dankzij een nieuwe operatorinterface die voorziet in een platte beeldschermweergave en touch screen-opties.

"We werken continu aan de verbetering van onze betalingsproducten en bieden een toegevoegde waarde aan onze klanten", zegt Wim van der Gaag, directeur financiële instellingen van Unisys. "De nieuwe NDP300/600 maakt gebruik van bewezen technologieën van onze hoge-snelheid-verwerkingsproducten en biedt betere prestaties van onze producten in het middensegment. Naast de productverbeteringen leveren we als enige een productlijn met gemiddelde snelheden, die van 300 documenten per minuut kan upgraden naar 600 documenten per minuut. Hiermee wordt een ongeëvenaarde investeringsbescherming geboden."

Gebruikers kunnen met de nieuwe NDP300/600-productlijn, de Unisys SourceNDP, NDP 30/60, NDP 850, 1150, 1600, 1825, 2000 en de Unisys Common Application Programming Interface (CAPI) kiezen uit een reeks applicaties van Unisys en haar partners. Daarnaast kan worden gekozen voor een verwerkingssysteem dat overeenkomt met hun capaciteits- en tijdsbestedingeisen.

Eén van de eerste testomgevingen was binnen de J.P. Morgan Chase Bank. De bank was zeer tevreden over de verwerkingssnelheid. "We zijn onder de indruk van het prestatieniveau van de nieuwe High- Speed Decoder. De encodeersnelheid heeft onze verwachtingen overtroffen", zegt Jeffrey S. Janssen, Directeur Technologie en Vice-President. "De NDP600 biedt de mogelijkheden die we nodig hebben voor het groeiend aantal binnenkomende cheques."

"We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe Unisys NDP600, in combinatie met document- en beeldverwerkingssystemen van ITI, een sterk verbeterd prijs/prestatieniveau biedt", aldus Michael K. Young, President, CEO en COO van Information Technology. "Deze nieuwe versie onderstreept de traditie van Unisys om een ongeëvenaarde reeks van schaalbare documentverwerkingsoplossingen te leveren."

Unisys
Unisys is een wereldwijde aanbieder van IT-diensten en -oplossingen. De 37.000 medewerkers ondersteunen klanten in ruim 100 landen bij de inzet van technologie om kansen te benutten, uitdagingen het hoofd te bieden en successen te behalen. Unisys biedt een compleet portfolio van bedrijfsoplossingen die zijn ontwikkeld op basis van de expertise op het gebied van consultancy, systeemintegratie, outsourcing, netwerkservices en beveiliging. Daarnaast levert het bedrijf hoogwaardige server- en gerelateerde technologieën. De specifieke verticale marktsectoren van Unisys zijn financiële services, transport, communicatie, media, commerciële bedrijven en de overheid. Het hoofdkantoor van Unisys is gevestigd in Blue Bell, Pennsylvania, in de Verenigde Staten. Het Nederlandse hoofdkantoor staat in Schiphol-Rijk. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op de Unisys homepage: http://www.unisys.com of http://www.unisys.nl Beleggersinformatie is te vinden op http://www.unisys.com/investor

UNISYS
Erwin Zijlstra
Country Communications Manager Unisys Nederland
Tel: 020 - 526 78 47
Mob: 06 - 538 21 189
E-mail: erwin.zijlstra@nl.unisys.com

Lammers van Toorenburg PR
Julia Vonno
Tel: 030 - 656 50 70
E-mail: julia@lvtpr.nl