TAM TAM

Nieuwe site van Novib live


1 mei 2002


Novib is sinds lange tijd klant van Tam Tam en heeft ook haar vorige site door Tam Tam laten maken. Een nieuwe versie van deze site met nieuwe functionaliteiten is sinds kort online te bewonderen (www.novib.nl). De voortschrijdende technologie en een nieuwe huisstijl bij Novib leidden uiteindelijk tot deze nieuwe site. De site bevat zeer veel informatie over Novib, maar ook veel algemene informatie over allerlei landen en thema's. Veel informatie is verzameld in zogenoemde dossiers, om voor de bezoeker de informatie op een overzichtelijke manier te presenteren. Zo zijn er dossiers per land, die middels een interactief kaartje op de homepage te benaderen zijn. Verder bestaan er dossiers per thema, zoals het dossier over vrouwen. Binnen elk dossier vindt de bezoeker dan nieuwsitems, project-informatie en achtergrondartikelen, links, beeldmateriaal en items in de Novib-winkel.

Interactief

Behalve veel informatie wordt er ook interactiviteit aan de bezoeker geboden. De bezoeker kan deelnemen aan een forum of een winkel met Novib-artikelen bezoeken. Daarnaast is er de mogelijkheid om e-cards te verzenden met de bekende fraaie Novib-fotos van de Novib kalender. Het menu is zeer overzichtelijk opgezet, door het presenteren van alle submenu items in een keer. Het menu en de content is door Novib zelf eenvoudig te beheren.

Techniek

De site van Novib is gebouwd met de .Net ('dot net') technologie van Microsoft. Voor de technici: er is gebruik gemaakt van C-sharp als programmeertaal en Visual Studio.Net + SourceSafe als ontwikkelomgeving. De object-georienteerde .Net technologie maakt modulair gebruik van code en is elegant en intuïtief. Met C-sharp heeft de programmeur de grote vrijheid bij het ontwikkelen van de applicaties. Visual Studio vereenvoudigt het programmeren en vermindert zoek- en typwerk.

Over Tam Tam

Tam Tam behoort tot de top van de Nederlandse full-service internetbedrijven. Tam Tam levert de volgende oplossingen: corporate information portals (intranet 2.0), business solutions (klant-specifieke applicaties en e-commerce) en marketingcommunicatie-sites. Bij het realiseren van de oplossingen worden de verschillende expertises en diensten ingezet: consultancy, projectmanagement, interaction design, back-office integratie, application development, en services (hosting, webmaster, site-analyse en webmarketing). Bij Tam Tam zijn 50 mensen in dienst. Tam Tam werkt onder meer voor: Mojo Concerts, VNU, Novib,
Rijkswaterstaat, Rosenbluth International, Wolters-Noordhoff, Hunter Douglas en Holland Casino.