Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 10-05-2002
Persberichten van donderdag op vrijdag Martin Panman 0651611628

Aanhangwagen verloren

DONDEREN Donderdag verloor een 40 jarige automobilist uit Norg zijn aanhangwagen. De man reed op de Norgerweg in Donderen en bij een verkeersdrempel schoot de aanhangwagen los van zijn auto. Een andere automobilist, een 59 jarige man uit Oosterwolde zag de aanhangwagen op hem afkomen, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Door de aanrijding ontstond grote schade aan de auto van de Oostwolder. Vermoedelijk is de afneembare trekhaak niet op de juiste wijze vast gemaakt.

Bestelbus tegen hek

HOOGEVEEN Vannacht reed een bestelbus tegen een hek aan de Schutlandenweg in Hoogeveen. De politie trof daar een behoorlijk beschadigde auto en hekwerk aan. Bij de auto stond een 39 jarige man uit Dublin, die verklaarde de bestuurder te zijn. Omdat de man naar drank stonk werd hij aangehouden en op het politiebureau moest hij een blaasproef ondergaan. Hij blies 1080 ugl. De auto moest afgesleept worden.

Alcomobilist zonder rijbewijs

Assen Vannacht melde een getuige dat er een dronken chauffeur over het industrieterrein in Assen reed. Op de Europaweg zag de toegesnelde politiesurveillance de auto rijden. De auto werd aan de kant gezet. Na een blaastest bleek dat de 38 jarige bestuurder te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en op het politiebureau blies hij 795 ugl. Toen bleek ook dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs. De auto is in beslag genomen en de bestuurder krijgt een proces-verbaal.

Inbraak planetron

DWINGELOO Donderdag is er ingebroken in het Planetron in Dwingeloo. Een medewerker van het Drents Landschap vond gisteren langs een zandweg in Uffelte een opengebroken kluisje, dat afkomstig bleek te zijn van het Planetron. Onderzoek wees uit dat daar was ingebroken. Een raam van het gebouw werd opengebroken en een kantoor werd doorzocht. Een beveiligingssensor in het kantoor bleek te zijn afgeplakt waardoor het alarm niet af ging. Een bedrag aan geld werd buit gemaakt.

Het is zinvol bij het verlaten van uw kantoor, winkel of bedrijfsruimte e.d. te kijken of de beveiligingssensoren niet met tape afgeplakt zijn.

In de kraag gevat

HOOGEVEEN Een voetsurveillance van de politie in Hoogeveen zag vannacht een aantal jongens in het centrum lopen die nogal wat lawaai hadden. Een van de mannen had een weggeleide paal bij zich. Met deze paal liep hij in de richting van de bibliotheek en gooide die door een ruit. Na een korte spurt konden de politiemensen de verdachte aanhouden en overbrengen naar het politiebureau. Het gaat om een 18 jarige Hoogevener. Een verder onderzoek wordt ingesteld.

Wielrenners op de A34

ODOORN Op de A34 richting Odoorn reed gisterenavond een groep wielrenners. Het betrof hier de Kelme ploeg uit Italië, die zich voorbereidde op de Giro. De mannen werden verzocht niet meer op de snelweg te rijden en gaven hier gehoor aan.

Inbraak in autos

BORGER Gisteren is er in drie autos aan de Vuistbijl, de Hamerbijl en de Draagsteen in Borger ingebroken. De sloten van de autos waren vergebroken en zo konden de inbrekers o.a. een radio/ cd speler, cds en een mobiele telefoon buit maken. De politie stelt een onderzoek in.

Woninginbraak

ANNEN Gistermiddag is in een woning aan de Bulten ingebroken. De inbreker(s) hebben aan de achterzijde een raam opengebroken. Onder andere zijn een klok en een tv gestolen. Van de inbrekers ontbreekt nog ieder spoor. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak school

HOOGEVEEN Aan de Griendtsveenweg is gisteren in een school ingebroken. Aan de achterzijde van de school hebben de inbrekers een raam opengebroken en konden zo o.a. computers meenemen. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak kerk

MEPPEL De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een kerk aan de Kanaalstraat. Vannacht hebben de inbrekers het slot van de buitendeur geforceerd. De inbrekers hebben het gebouw doorzocht en vonden gereedschap waarmee ze geprobeerd hebben een kluis open te breken. Van de inbrekers ontbreekt nog ieder spoor.

Diefstal Afzetbord

MEPPEL Vannacht is een 18 jarige jongen uit Elburg op heterdaad betrapt. De jongen liep met een afzetbord aan de Witte De Withstraat. Toen hij de politie zag smeet hij het bord in de bosjes en rende weg. De jongen zag in dat deze actie weinig zin had en gaf zich over aan de politie. Op het bureau aangekomen bleek dat er nog een 21 jarige jongen uit Meppel een aandeel in dit verhaal heeft. Ze hebben samen bekend.
Een van de jongemannen (de Meppeler) verklaarde het bord op zijn kamer te willen hebben. Een proces-verbaal is opgemaakt.

Marktkramen omgegooid

EMMER COMPASCUUM Vannacht heeft een groepje jongeren 12 marktkramen die al opgesteld stonden in het centrum van Emmer Compascuum om gegooid. De jongens zijn gezien en werden later door de politie uit bed gehaald om de kramen weer op te bouwen.