Ingezonden persbericht
met aanvulling op persbericht van 11-04-2002

IJSLAND: REYKJAVIK ARTS FESTIVAL 2002 EEN FEEST VAN VERRASSINGEN

11 april 2002

PERSBERICHT

IJsland: Reykjavik Arts Festival een feest van verrassingen

Onder het motto Kunst voor iedereen presenteert Reykjavik Arts Festival dit jaar van 11 - 31 mei voor de 17e keer een gevarieerd, internationaal programma van tentoonstellingen, concerten, theater, opera en dance. Artiesten met een uitzonderlijk talent introduceren op het Reykjavík Arts Festival hun artistieke werken. Arts Festival 2002 is dit jaar een feest van verrassingen met optredens op verschillende locaties, op straat, in de cafés en in de bars in het centrum van Reykjavik.

Wilt u het Reykjavik Arts Festival bezoeken? Dan zijn de speciale Reykjavik Arts Arrangementen wellicht iets voor u. De arrangementen zijn inclusief vlucht naar Reykjavik, hotelaccommodatie en kaartjes voor de concerten, voorstellingen en exposities.

Er zijn drie verschillende concertarrangementen:
Vierdaags arrangement van 16 tot 19 mei 2002 voor 713 ?. Dit is inclusief 3 overnachtingen met ontbijt in Hotel Loftleidir in Reykjavik en kaartjes voor:
Vocal Sampling: de wereldberoemde Cubaanse a capella groep van jonge zangers, gebruiken bij deze unieke uitvoering van de salsa en Latijns Amerikaanse muziek alleen stem, lichaam en klappende handen. Moment: een expositie van drie IJslandse kunstenaressen: Gudrún Kristjánsdóttir, Gudbjörg Lind en Kristín Jónsdóttir die met hun kunstwerken het moment in het landschap trachten te vangen.
Maxim Vengerov: de jonge Russische virtuoos, één van 's werelds grootste violisten, geeft een solo recital op zowel een barokke viool als een Stradivarius op het programma staan werken van Bach, Ysaye en Shchedrin. Vijfdaags arrangement van 23 tot 27 mei 2002 voor 759 ? inclusief 4 overnachtingen en ontbijt in het Hotel Loftleidir in Reykjavik en kaartjes voor:
Odin's Raven Magic: door Sigur Rós en zijn band samen met een strijkorkest en koor onder leiding van Árni Hardarson. De Odin's Raven Magic is een vergeten meesterwerk van een oude IJslandse dichter die door de IJslandse popsterren Sigur Rós en Hilmar Örn Hilmarsson geheel nieuw leven wordt ingeblazen. Sigur Rós is na Björk de "hotste" naam in de IJslandse muziekwereld. Hij oogstte lovende recensies en won vele prijzen over de hele wereld. Hilmar Örn Hilmarsson won in 1991 de Europese Felix Filmprijs voor zijn Oscargenomineerde Children of Nature.
De Spaanse clowns Ambrossia: met hun magie en ongelooflijke trucs met kleurrijke zeepbellenis het puur entertainment voor de hele familie. Aernout Mik: een opwindende expositie van een bekende Nederlandse kunstenaar die breekt met alle regels en conventies en de aandacht trekt met zijn ruimtelijke video-installaties en acteurs met een woordeloos excentriek gedrag.

Zesdaags arrangement 27 mei tot 1 juni 2002 voor 598 ? inclusief 5 overnachtingen in Hotel Cabin in Reykjavik en kaartjes voor: Het Kronos Quartet: wordt tot één van de grootste vertolkers gerekend van de sought-after en is vooral bekend vanwege de ongelooflijke veelzijdigheid en opwindende concerten.
Raraf Haïdouks is één van de beroemdste zigeunerbands aller tijden. De veertien Roemeense muzikanten zijn met hun unieke vertolking van de zigeunermuziek geliefd bij jong en oud.
Kijk ook op: www.artfest.is.

Voor informatie en reserveringen:
Icelandair Amsterdam, telefoon: 020-521 39 55,
e-mail: ams@icelandair.is, Internet: www.icelandair.nl.

HARTcommunications PR Icelandair Amsterdam, Zwolsestraat 1d, 2587 TX DEN HAAG, telefoon: 070-3387541, fax: 070-3387542, e-mail: hartcom@wxs.nl, Internet: www.hartcommunications.nl