VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK
AFDELING ATLETIEK

Vught, 10 mei 2002

2 Titels voor PH-atletes bij Nederlandse Studentenkampioenschap

Prins Hendrik-atletes Christel Bertens en Fleur Ondersteijn zijn op 9 en 10 mei in Utrecht Nederlands Studentenkampioen geworden. Bertens kwam donderdag 9 mei tot een persoonlijk record van 12.15 seconde (rugwind 0,7 m/s) op de 100 meter. Daarmee verbeterde zich voor de derde keer dit seizoen. De Tilburgse werd afgelopen winter Nederlands indoorkampioene bij de junioren (60 meter). Ze is momenteel met deze tijd een van de snelste vrouwen van het seizoen op de 100 meter. Fleur Ondersteijn won vrijdag 10 mei de 400 meter horden in een tijd van 64.71 seconden, waarmee de Hedelse voor het eerst een groot kampioenschap won. Haar zus Lieke Ondersteijn behaalde vrijdag een derde plaats bij het polsstokhoogspringen met een hoogte van 2,70 meter. Clubgenoot Robbert-Jan Jansen eindigde donderdags op een tweede plaats bij dit onderdeel, met een hoogte van 4,60 meter. De Vughtenaar moest daarna zijn wedstrijd staken omdat hij zich na het breken van zijn polsstok blesseerde.

De Klundertse Vivian Ruijters heeft donderdagavond 9 mei bij de halve marathon van Groningen een derde plaats behaald. De Prins Hendrik-atlete liep een tijd van 1 uur 19 minuten en 56.3 seconden, waarmee ze achter twee Keniaanse loopsters eerste Nederlandse werd.
De RoPaRun, een grote estafettewedstrijd tussen Rotterdam en Parijs is gewonnen door het team Rho-Delta met onder meer Prins Hendrik-loper Luc Krotwaar in de gelederen. Ze kwamen tot een tijd van 31 uur, 22 minuten en 47 seconden. De RoPaRun is een evenement waarin alle deelnemende teams geld bijeen brengen voor kankerpatienten.