Ingezonden persbericht

Crossover Crash II - Persbericht

Geachte heer/mevrouw,

Op 12 mei 2002 vindt de "Crossover Crash II" plaats in de MAX van 'de Melkweg', Amsterdam. Qua aanpak is het festival echter beter te omschrijven als "evenement" (dit houdt ten eerste in dat wij, in samenwerking met leerlingen van de Kunstacademie, de Melkweg op 12 mei in een nieuw jasje steken).
Het verassings- en tevens sleutelelement is de presentatie van nu-metal/crossover formaties van het Nederlandse underground circuit en internationale acts die amper de Nederlandse (kern)podia hebben bestegen. Bovendien passeren een aantal Nederlandse DJ's de revue; men kan gedurende de hele dag rondneuzen bij de verschillende stands (lifestlyle, d.w.z. skaten, kleding, muziek); aan de hand van de constant gedraaide videos kan eenieder informatie opdoen over wat er in de muziekscene gaande is en in de MAX zal door een VJ crossover/nu-metal muziekclips gedraaid. Uiteraard valt er in het Melkweg Cafe goed te eten en drinken.

De bill voor het festival is als volgt

Aanvang: 15:00, closing time: 00:00

Internationaal:
Pleymo (Frankrijk)
Freshfabrik (Hongarije)
the Semitones (Belgie)
Retturn (Brazilie)

Van eigen bodem:
Cancelled
88 Circles Above
Brainshake
Concubine
Carp

Er maken vier verschillende DJ's hun opwachting:
Het Melkweg Cafe:
DJ Deepflow & DJ Kom'ah

.... tussen de live-optredens door zal door DJ Porno metal/crossover worden gedraaid.
Om 22:00, na de laatste band, wordt de tweede editie van de "Crossover Crash" door een laatste DJ afgesloten - zijn identiteit wordt tot op de dag van het festival geheim gehouden.

Al met al staat het geheel garant voor een knalfeest, mede dankzij onze sponsers: Suburban, Screwball Street & Skatewear, 4Tune Records, Get ya Groove en Marshall.

Bij deze vragen wij jullie om de datum van het festival op te nemen in jullie concertagendas, alle verdere aandacht die jullie aan de "Crossover Crash II" kunnen besteden zal door ons worden gewaardeerd.

Er is een speciale webpagina gecreeerd waar alle nieuwe ontwikkelingen rondom het festival op komen te staan:
http://www.4tune.nl/crossovercrash

Voor al jullie andere vragen kan contact opgenomen worden met:

4Tune
Looiersgracht 38
1016 VS Amsterdam
Tel: 020 - 62 40 068
info@4tune.nl

Met vriendelijke groet,

De Organisatie