Gemeente Zwolle

Vervanging gemeentelijk hoofdriool in Goudsteeg

Datum uitgave: 08-05-2002
Onderwerp :Milieu en woonomgeving
Het gemeentelijk hoofdriool in de Goudsteeg is aan vervanging toe. Het betreft het gedeelte van de Goudsteeg dat tussen de Sassenstraat en de Lombardstraat ligt. Maandag 13 mei aanstaande starten de vernieuwingswerkzaamheden aan het gemeentelijk hoofdriool. Aannemingsbedrijf Van Gelder B.V. voert de werkzaamheden uit. Naar verwachting zijn de rioolwerkzaamheden medio juni 2002 afgerond. Weersomstandigheden kunnen enige aanpassingen in de planning van de werkzaamheden noodzakelijk maken.

Het gemeentelijk hoofdriool wordt vernieuwd omdat het niet meer voldoet aan de gestelde eisen. Sommige rioolbuizen zijn gescheurd en ten opzichte van elkaar verschoven. Ook een aantal buisverbindingen is lek. Door deze gebreken neemt de functie en de stabiliteit van het riool af. Vervanging van het gemeentelijk hoofdriool is daarom noodzakelijk.

De werkzaamheden aan het gemeentelijk hoofdriool starten op de kruising Sassenstraat-Goudsteeg. Hiervandaan wordt stelselmatig in de richting van de Lombardstraat gewerkt. De klinkerbestrating wordt vanaf de Sassenstraat tot aan Goudsteeg nummer vijf opgebroken. Hierna wordt het riool opgegraven en worden de oude rioolbuizen vervangen door nieuwe exemplaren. Wanneer de rioolwerkzaamheden voldoende gevorderd zijn, brengt het aannemingsbedrijf nieuwe klinkerverharding aan.

Gevolgen doorgaand verkeer
Vanaf de start van de werkzaamheden is een deel van de Goudsteeg niet toegankelijk voor autoverkeer. Het gaat om het gedeelte van de Goudsteeg tussen de Sassenstraat en Lombardstraat. Om het riool vanuit de Goudsteeg aan te kunnen sluiten op het riool van de Sassenstraat is maandag 13 mei aanstaande de Sassenstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Het aannemingsbedrijf zorgt ervoor dat aan het einde van de dag het verkeer weer doorgang vindt.

Bron: Communicatie
Datum van 08-05-2002 tot 14-05-2002