AutoRai

13-5-2002

Spectaculaire groei van Kia op Amerikaanse markt

Het Zuid-Koreaanse Kia maakt goede tijden mee. De verkopen op de Nederlandse markt zitten al maanden flink in de lift. Nu maakt Kia Motors Company bekend dat ook de verkopen op de belangrijke Amerikaanse markt spectaculair stijgen.

Op de Amerikaanse markt verwacht Kia het eerste half jaar 130.000 autos aan de man te brengen, een stijging van ruim 25% ten opzichte van het recordjaar 2001.

De verkoopstijging is met name toe te schrijven aan het succes van de Kia Carnival. Deze ruime MPV (die in de Verenigde Staten onder de naam Sedona wordt verkocht) werd onlangs op de markt geĂŻntroduceerd en bleek direct een groot succes. De verkopen kregen nog een belangrijke impuls toen de Carnival in de Amerikaanse NHTSA crashtest als veiligste MPV van het moment werd getest. De Carnival behaalde de maximale score van vijf sterren.

Volgens Senior Executive Vice President & COO van Kia Motors Corporation, Mr. Mark Juhn, zal de verkoopstijging dit jaar nog hoger uitkomen. Dit wordt mogelijk gemaakt door uitbreiding van de productiecapaciteit en de introductie van een aantal belangrijke nieuwe Kia modellen, zoals de Kia Sorento. Met name van dit laatste model worden zeer hoge verkoopcijfers verwacht op de Amerikaanse markt.

Ook in eigen land gaat het Kia voor de wind. De verkopen op de Nederlandse personenautomarkt stegen de eerste vier maanden van 2002 met 86% naar 1762 eenheden.