Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 14 mei 2002


Parkeercontrole Sassenheim
In de Hoofdstraat, Kerklaan, Concordiastraat, Oude Haven en op het Boschplein is maandag 13 mei een parkeercontrole gehouden. In totaal is er zeven maal proces-verbaal opgemaakt. Er werd geverbaliseerd voor het parkeren buiten de parkeervakken, geen parkeerschijf en het overschrijden van de parkeertijd.

Aanrijding Leiden
Een 27-jarige Hagenaar heeft maandag 13 mei rond 13.00 uur een 35-jarige Alphense van achteren aangereden op de Rooseveltstraat. De Alphense wilde linksaf de Kuipers-Rietbergstraat inslaan. Zij moest wachten om een tegenligger op de Rooseveltstraat rechtdoor te laten gaan. De Hagenaar die achter haar reed had dit te laat in de gaten en reed tegen haar aan. De Hagenaar heeft een kleine hoofdwond opgelopen. Hij verklaarde de gordel als heupgordel te hebben gedragen. De Alphense had nekklachten. Beide zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Van tas beroofd Leiden
Een 78-jarige Leidse is maandag 13 mei rond 13.30 uur van haar tas beroofd. Ze fietste over de Plantage en had de tas in haar fietstas liggen. Ze voelde hoe iemand de tas uit haar fietstas trok. Hierop is ze afgestapt en zag dat de tas inderdaad weg was. Een voorbijganger verklaarde gezien te hebben hoe iemand met een tas wegrende.

Aanrijding Alphen a/d Rijn
Bij een aanrijding op de Kalkovenweg is een 17-jarige bromfietser uit Alphen gevallen. De bromfietser reed achter een 62-jarige automobiliste uit Alphen. De Alphense moest remmen om een tegenligger, een 54-jarige automobilist uit Alphen, te laten passeren. Op haar weghelft stonden namelijk touringcars geparkeerd. De bromfietser kon niet meer op tijd remmen, botste tegen de Alphense aan en kwam onder de voorkant van de tegenligger terecht. Hij hield hier een pijnlijke voet aan over.

Man neergestoken Gouda
Een 36-jarige man uit Gouda is dinsdag 14 mei rond 01.00 uur neergestoken in zijn woning aan de Van Middelantstraat. Het slachtoffer is overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Een 35-jarige medebewoner wordt ervan verdacht hem te hebben neergestoken. Hij kon vlak na het incident in de omgeving worden aangehouden en is in verzekering gesteld. De oorzaak is een ruzie tussen beide mannen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Verdachte aangehouden Nieuwerkerk a/d Ijssel/Moordrecht/Gouda
De politie heeft op vrijdagavond 10 mei en zaterdag 11 mei twee Moordrechtenaren van 16 en 15 jaar aangehouden op verdenking van het vernielen van een autoruit op de Zuidplasweg die vrijdagavond. Bij de 16-jarige Moordrechtenaar werd tijdens het verhoor een aantal spuitbussen aangetroffen. Deze werden door de politie inbeslaggenomen. De jongens worden er tevens van verdacht graffity te hebben aangebracht op diverse objecten in Nieuwerkerk, Moordrecht en Gouda. De schade aan de objecten bedraagt vermoedelijk enkele duizenden euro's.


--- einde berichten ---