Gemeente Helmond


14 mei 2002

Afscheid Burgemeester Wim van Elk

Op 1 november van het vorig jaar is bij Koninklijk Besluit nr. 01.4264 aan de heer mr. W.J.B.M.van Elk eervol ontslag verleend met ingang van 1 juli 2002. Hij maakt gebruik van de F.P.U.-regeling en treedt na ruim 16 jaar terug als burgemeester van Helmond.

Deze van oorsprong Eindhovenaar kan beschouwd worden als de grootste ambassadeur voor onze stad.

Hij heeft er in belangrijke mate toe bijgedragen dat Helmond een stad is geworden met een gezellige, ambitieuze en positieve uitstraling naar haar inwoners en de regio. Daarnaast staat dhr. Van Elk bekend om zijn sociale bewogenheid en grote bestuurlijke kwaliteiten.

Het gemeentebestuur, het personeel en de inwoners van Helmond willen dit vertrek natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Alle drie afzonderlijk bieden zij hem een bijzonder afscheid aan op woensdag 5 juni, donderdag 6 juni en vrijdag 7 juni a.s..

Speciaal voor deze afscheidsvieringen wordt er een paviljoen ingericht naast het Kasteel van Helmond.

Als eerste neemt het personeel op woensdag 5 juni 2002 afscheid.

Op donderdag 6 juni 2002 biedt het gemeentebestuur de heer en mevrouw Van Elk een receptie aan.

Hiervoor worden relaties uit stad en land uitgenodigd. Voorafgaande aan deze gebeurtenis vindt er om 14.00 uur een buitengewone raadsvergadering plaats in aanwezigheid van de Commissaris van de Koningin, de heer F. Houben.

Op vrijdag 7 juni a.s. zal hij op feestelijke wijze afscheid nemen van de inwoners van Helmond.

Dat gebeurt op twee manieren:

1. Tussen 16.00 en 18.00 uur wordt een receptie gehouden waarop alle inwoners van Helmond persoonlijk afscheid kunnen nemen van de heer Van Elk. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd!

2. Om 20.00 uur start een gevarieerd, feestelijk en gezellig avondprogramma voor genodigden. Vertegenwoordigers van diverse verenigingen, clubs en instellingen, waarmee de heer Van Elk te maken heeft gehad, worden hiervoor uitgenodigd.

Het afscheid van burgemeester Wim van Elk zal gebeuren op een wijze die hij verdient en geheel bij hem past , waardig maar ook feestelijk.