Ingezonden persbericht

Coachinggids 2002

Orde in het oerwoud van coaches, supervisoren en counsellors

DEVENTER, 20020515 -- De behoefte aan ervaren coaches en supervisoren neemt evenredig toe met de temperatuur van de economie en de krapte op de arbeidsmarkt. Een coach voorkomt of bemiddelt niet alleen in probleemsituaties maar leidt ook vaak tot nieuwe inzichten. Belangrijk voor het kader, maar niet minder belangrijk voor een personeelslid. Maar hoe vind je de juiste coach? Immers, niet elke coach kan helpen bij een dreigend burn-out of een arbeidsconflict. Velen hebben hun eigen specifieke werkterrein en expertise. Waar sprake is van wildgroei en mond tot mond reclame komt Buro Klik met een praktische oplossing die duidelijkheid schept: de Coachinggids 2002.

Redactie
Naast een uitgebreide inleiding van Eeke Scheweer tot de begrippen en het hoe en waarom van coaching, subsidies e.d., treft men nog een zestal uitvoerige artikelen aan, die helpen de klant beslagen ten ijs te doen komen.

Deelnemers
In deze uitgave krijgen bureau's en professionele begeleiders van mensen, processen en organisaties de ruimte om zichzelf en hun werk te presenteren. De gids telt ca. 160 deelnemende bedrijven en organsiaties. Om wildgroei te voorkomen zijn aan alle deelnemers in het basiskatern gescreend op vragen gesteld over zaken als scholing, bijscholing, lidmaatschapberoepsorganisatie, inschrijving KvK, aantal jaren in de sector werkzaam (minimaal 2) et cetera. De Coachinggids wordt begeleid door drie ervaren coaches/supervisoren, die de kwaliteit van het gebodene borgen.

Doelgroep
Arbo-diensten, onderwijs, gezondheidszorg, reclassering, arbeidsvoorziening, nutsbedrijven, uitzendorganisaties, politie, adviesbureaus, ambtenaren, (grote) bedrijven. Met deze gids krijgen zij een overzichtelijk boekwerk in handen, dat naast de vele teksten ruim is voorzien van diverse trefwoorden- en adressenlijsten. De gids met een omvang van 288 bladzijden is verkrijgbaar bij Buro Klik (www.coachinggids.nl) en in de boekhandel ISBN 90-74726-13-5) voor ¤ 12,50.

Internet
Samen met deze gids staat op internet de bijbehorende website: www.coachinggids.nl. Hierop staan basisgegevens van de deelnemers, nieuwsrubrieken, beroepsorgansiaties, redactionele artikelen et cetera.

Trefwoorden: coaching, supervisie, counselling, burn-out, stress, human resource management, jobcoaching, reïntegratie, coachbemiddeling, loopbaanbegeleiding, management coaching, persoonlijke coaching, stress management, stress preventie, team building

Beknopte gegevens
Titel: Coachinggids 2002
Auteurs: Diversen.
Eindredactie: Siebren van Hoog, Remco den Broeder
ISBN: 90-74726-13-5 NUR 684
Prijs: ¤ 12,50, incl. porto
Pagina's 288
Uitgever: Buro Klik, Bloemstraat 60a, 7419 BX Deventer, tel: 0570-645516, fax: 0570-645375
e-mail: info@coachinggids.nl website: www.coachinggids.nl
Verkrijgbaar: Via de boekhandel en www.coachinggids.nl