Ingezonden persbericht

Coördinerend handboek voor publieksveiligheid gepresenteerd

De veiligheid bij evenementen heeft nu zijn Handboek

UTRECHT, 20020515 -- Op het congres "Evenement en Veiligheid", georganiseerd door de Vereniging van Beveiligingsbedrijven voor Evenementen, is deze week het "Handboek Evenement en Veiligheid" gepresenteerd. Dit Handboek geeft een breed scala aan adviezen voor organisatoren van publieksevenementen en de vergunningbegeleidende overheid.Een grote groep vertegenwoordigers van gemeenten, politie, brandweer, GGD/GHOR en organisatoren kon in Utrecht van diverse sprekers horen hoezeer gezocht wordt naar coördinatie van wet en regelgeving en deskundigheid in de praktijk van het organiseren van grote evenementen.

Sinds enige jaren is er meer aandacht voor de manier waarop grote evenementen georganiseerd worden. Het aangeven van verantwoordelijkheden en het inhoudelijk toetsen van plannen is een belangrijk onderdeel geworden van het organiseren van een evenement.

Internationale sprekers lieten zien dat de problematiek in Nederland niet veel verschilt van die in andere Europese landen. Tijdens deze congresdag is dan ook besloten verder te gaan met het (in 2001 opgerichte) internationale evenementen-veiligheidsforum. Nederlandse vertegenwoordigers van de evenementenbeveiligers zullen in eerste instantie praten met Engelse, Duitse, Ierse en Belgische branchevertegenwoordigers om te komen tot eenduidige afspraken.

De VBE hoopt met dit Congres en haar Handboek een aanzet te hebben gegeven tot het verantwoord en bewuster organiseren van grote evenementen.