ABVAKABO FNV

ABVAKABO FNV en BVPP bieden petitie aan voor goede CAO-postkantoren

Woensdag 15 mei bieden de onderhandelaars van ABVAKABO FNV en de BVPP een petitie aan om hun eisen voor een goede CAO-postkantoren kracht bij te zetten. Ruim 1000 medewerkers van Postkantoren BV hebben de petitie ondertekend. De petitie wordt in ontvangst genomen door de heer Middelkoop van Postkantoren BV.

Op 9 april is het CAO-overleg tussen de bonden en de werkgever stukgelopen. De werkgever biedt voor een CAO van twee jaar een structurele loonsverhoging van 4,5 procent en een eenmalige uitkering van 0,5 procent. Daarnaast wil de werkgever een 36-urige werkweek per 1 april 2003 invoeren gekoppeld aan een zogenaamd arbeidstijdenmanagement, wat betekent dat de toeslagen voor overwerk en werken op onregelmatige tijden komen te vervallen.

De bonden eisen een loonsverhoging van 4 procent voor een éénjarige CAO en een 36-urige werkweek. Daarnaast willen de bonden dat de wachtlijsten voor de kinderopvang worden aangepakt. Ook de verbetering van het seniorenbeleid is een belangrijk punt voor de bonden. Daarnaast moet de premiespaarregeling tot het maximaal toegestane verhoogd worden.

De CAO liep op 1 april af en geldt voor ongeveer 4000 medewerkers.

De overhandiging van de petitie vindt plaats op 15 mei om 10.30 uur plaats op het hoofdkantoor van Postkantoren BV, Croeselaan 15 in Utrecht.

Meer informatie:

Natascha van 't Hooft, voorlichter, tel. 06 2043 2353

13 mei 02 20:07