Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw Institute for ICT Leadership realiseert kennis, kwaliteit en leiderschap

ROTTERDAM 8 april 2002 +++ Op initiatief van de Erasmus Universiteit en Ernst & Young is vandaag het Institute for ICT Leadership van start gegaan. Dit nieuwe initiatief heeft tot doel de ICT-prestaties binnen organisaties te verbeteren. Het instituut doet dit door het kennisniveau, de vaardigheden en de leiderschapskwaliteiten van managers, directeuren en bestuurders op het gebied van ICT te intensiveren. De belangrijkste activiteiten van het Institute for ICT Leadership zijn het ontwikkelen en aanbieden van masterclasses en executive courses. IBM, Gartner en PinkRoccade faciliteren het Institute door het beschikbaar stellen van specifieke expertise.

Ontwikkeling dankzij kennis en vaardigheden
Het Institute for ICT Leadership is gericht op het creëren en faciliteren van een learning network op het snijvlak van ICT en business. Concreet wordt dit aanbod vormgegeven door de organisatie van seminars, courses en masterclasses vanuit het gezichtspunt van de business. De initiatieven zijn gericht op de Chief Information Officer (CIO), IT Managers en Bestuurders & Commissarissen die ICT verantwoordelijkheid dragen. De programma s hebben een sterke focus op het stimuleren van communicatie tussen directie en/of bestuur van de onderneming en de verantwoordelijke CIO en ICT manager.

Voor 2002 staan reeds op het programma:

1. Studiedag voor Bestuurders en Commissarissen op 15 mei; 2. Leadership skills for CIOs, 3-daags programma op 29/30/31 mei of 23/24/25 september; 3. CIO Master Class, 6-daags programma op 6 /7 juni, 5/6 september en 8/9 oktober; 4. CIO Executive Programme op 10/11 oktober. Partners in kennis en visie
Initiatiefnemers Erasmus Universiteit en Ernst & Young vormen op het gebied van ICT en management sinds 1999 een bijzonder samenwerkingsverband. De leergangen Strategic ICT Leadership Programme for CIOs brachten in totaal 58 CIO's en Raad van Bestuursleden in de universiteitsbank. Hun visie van een sterk geïntegreerde en effectieve ICT-functie leidt tot het gezamenlijk ontwikkelen en verspreiden van ICT -kennis. Daarnaast delen de initiatiefnemers kennis en ervaring van ICT-thema s in relatie tot business problematiek met het Nederlandse bedrijfsleven en hebben ze een duidelijk zicht op (inter)nationale marktontwikkelingen en trends. Gespecialiseerde kennis en praktijkervaring dankt het Institute bovendien aan samenwerking met kennispartners Gartner, IBM en PinkRoccade, die vanuit hun activiteiten het belang van de integratie van het ICT-vakgebied onderschrijven.

Het Institute for ICT Leadership is gevestigd in het gebouw van de vakgroep Bedrijfskunde van de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Meer informatie en beschrijvingen van de programma s zijn te vinden op de website van het Institute: www.ict-leadership.com http://www.ict-leadership.com>

# # #



Ingezonden persbericht