Gemeente Soest


Uitbreiding dringend noodzakelijk

Brandweer Soest en Soesterberg werven vrijwilligers

Om brandweerhulp in de gemeente Soest te kunnen blijven garanderen werven zowel de brandweerkorpsen van Soest en Soesterberg vrijwilligers. Inwoners van Soest en Soesterberg tussen de 18 en 35 jaar krijgen deze week persoonlijk een brief waarin ze worden opgeroepen zich te melden als vrijwilliger. Bedrijven in Soest en Soesterberg ontvangen een schriftelijk verzoek van burgemeester drs. J.J.L.M. Janssen om werknemers enthousiast te maken voor de brandweer. Op woensdag 15 mei om 20.00 uur is voor geïnteresseerde inwoners uit Soest een informatieavond in de brandweerkazerne aan de Lange Brinkweg, en voor geïnteresseerde Soesterbergers een informatieavond in de brandweerkazerne aan de Koppenlaan.

De geslaagde wervingscampagne in Soesterberg afgelopen jaar heeft drie nieuwe vrijwilligers opgeleverd. Daarmee is het korps Soesterberg echter nog niet op sterkte. Ook het korps Soest - dat vorig jaar niet mee deed met de wervingscampagne in Soesterberg - is niet op sterkte. In Soesterberg zijn nog minimaal drie vrijwilligers noodzakelijk en in Soest nog minimaal zeven vrijwilligers.

In de avond- en nachtelijke uren en in de weekenden is de opkomst voldoende, maar overdag begint de situatie zorgelijk te worden. Uitbreiding van het korps is dan ook dringend noodzakelijk, en er wordt met name gezocht naar inwoners die tevens werkzaam zijn in de gemeente. Inhakend op de landelijke campagne van het ministerie van Binnenlandse Zaken `Van huisvrouw naar brandweervrouw' doen beide korpsen vooral ook een beroep op vrouwen om zich als vrijwilliger aan te melden.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met de brandweer, telefoon (035) 609 33 90. Ook kunnen ze schrijven naar Brandweer Soest/ Soesterberg, antwoordnummer 120, 3760 VB Soest.

Inwoners van Soest en Soesterberg zijn welkom op de informatieavond op 15 mei a.s..Voor Soest wordt de informatieavond georganiseerd in de brandweerkazerne aan de Lange Brinkweg, en voor Soesterberg aan de Koppenlaan.

---

Balie voor bouwzaken beter bereikbaar

Vanaf 14 februari van dit jaar heeft de balie bouwzaken in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 in Soest een verruimde openstelling. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 16.30 uur en, evenals publiekszaken, op donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Gedurende deze openingstijden kan iedereen zonder afspraak langskomen met allerlei vragen op het gebied van planologie en bouwen. Zo wordt informatie gegeven over de aanbouw aan een huis, het plaatsen van een tuinhuis plaatsen of het plaatsen van een dakkapel. Ook kunnen de baliemedewerkers uitleg geven over de indiening van een bouwaanvraag of melding.

De ervaring is dat met name de donderdagochtend en de vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur druk worden bezocht. Ook tijdens drukke momenten is het streven van de gemeente Soest erop gericht iedere bezoeker zo goed mogelijk te informeren en op weg te helpen bij zijn of haar bouwwensen.

Heeft u vragen op het gebied van bouwen, loop dan eens binnen bij het gemeentehuis van Soest.

---

Spreekuur verkeer

De spreekuren verkeer vinden altijd plaats op de eerste maandag van de maand van 16.00 uur tot 18.00 uur; 6 mei, 3 juni, 2 september, 7 oktober, 4 november en 2 december (in de vakantiemaanden is er geen spreekuur. Per persoon wordt 20 minuten gereserveerd. Wilt u gebruikmaken van dit spreekuur, dan dient u zich van tevoren aan te melden Bij de heer A. van Wanroij, telefoon (035) 609 36 84, de heer R. Klerks, telefoon (035) 609 34 53, of de heer A. Tempel, telefoon (035) 609 36 29.

---