Gemeente Maassluis

2-5-2002

Wandeling door het Sterrenbos

In het kader van de Meimaand Natuurmaand is er op woensdag 15 mei een begeleide wandeling door de ecologische natuur- en recreatiestrook Sterrenbos langs de Nieuwe Waterweg in Maassluis. Leo Bergwerff, werkzaam bij de afdeling groenvoorziening van de gemeente en beheerder van dit gebied, verzorgt de rondleiding. Maximaal 20 belangstellenden kunnen deelnemen aan deze excursie. Het thema is planten leren (her)kennen. Het is dan ook aardig om een flora mee te nemen, zodat er af en toe een plant opgezocht kan worden. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de wandeling, wel moeten belangstellenden zich van tevoren even aanmelden. De wandelaars vertrekken om 19.00 uur vanaf het NS-station Maassluis-West.

De natuur- en recreatiestrook Sterrenbos ligt ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en de spoorlijn en loopt ongeveer vanaf het NS-station Maassluis-West tot aan de Schenkeldijk/ Poortershaven. De afdeling groenvoorziening van de gemeente beheert deze groenstrook al enkele jaren op natuurvriendelijke wijze, waardoor een zeer gevarieerde flora en fauna is ontstaan. Ook voor recreatieve doeleinden vervult het gebied een belangrijke rol voor vele Maassluizers. Wandelaars, hardlopers, fietsers, vissers en spelende kinderen kunnen in dit gebied prima terecht.

Folder en aanmelden
In het informatiecentrum in de hal van het stadhuis aan de Koningshoek is een leuke folder verkrijgbaar waarin een overzicht wordt gegeven van alle activiteiten in het kader van Meimaand Natuurmaand In Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. In Maassluis neemt het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (NME) de organisatie voor haar rekening. Er zijn cursussen, excursies en wandelingen. Kortom, voor elk wat wils.
Aanmelden voor deelname kan in Maassluis bij het informatiecentrum in het stadhuis aan de Koningshoek, telefonisch via 010 - 5931931, of via email: informatiecentrum@maassluis.nl.

Gerelateerde documenten:
Meimaand Natuurmaand in Maassluis