Gemeente Rijswijk

Woensdag 15 mei 2002
Verkiezingsinstuif in hal stadhuis Rijswijk

Rijswijk, 6 mei 2002

Volgende week op woensdag 15 mei worden in Nederland verkiezingen gehouden voor de Tweede Kamer. In Rijswijk worden zo'n 38.500 personen in de gelegenheid gesteld om te gaan stemmen. Na het stemmen zal in de hal van het Rijswijkse stadhuis een verkiezingsinstuif worden gehouden waar iedereen van harte welkom is.

In de hal van het stadhuis wordt op de avond van de verkiezingen de gebruikelijke verkiezingsinstuif gehouden. Samen met wethouders en raadsleden kan men hier de verwerking van de 29 stembureau-uitslagen rechtstreeks meemaken. De verkiezingsuitslagen uit andere gemeenten hoeven niet te worden gemist. Op een videoscherm in de hal wordt de landelijke verkiezingsuitzending getoond.

Enquête

Zoals gebruikelijk ontvingen degenen die in Rijswijk voor het eerst mogen gaan stemmen een brief van de burgemeester. Burgemeester Van der Wel riep de jongeren op om gebruik te maken van het stemrecht. Naast de brief ontvingen de jongeren een enquêteformulier waarin de gemeente vraagt om aan te geven hoe jongeren meer bij de politiek betrokken kunnen worden. Deze enquête is mede op initiatief van de Rijswijkse Jongerenraad tot stand gekomen. Ook de jongeren die op 6 maart voor het eerst mochten gaan stemmen zijn bij de enquête betrokken.

Bij de sectie communicatie in het gemeentehuis is de publieksfolder met de titel 'Uitnodiging Tweede-Kamerverkiezingen 15 mei 2002' gratis verkrijgbaar. In deze folder komen diverse thema's rond de verkiezingen aan bod, zoals: wie hebben er stemrecht, de geschiedenis van het stemrecht, democratie, hoe te kiezen en wat, de Tweede en Eerste Kamer en de regering en over wat er gebeurt na de verkiezingen. Net als bij de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart zijn de stembureau's geopend van 07.30 uur 's morgens tot 21.00 uur 's avonds. Op de gemeentelijke website is de in Rijswijk geldende kandidatenlijst voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer geplaatst. Inlichtingen over de verkiezingen en de wijze van stemmen worden verstrekt door het bureau verkiezingen in het stadhuis, loket 6, Generaal Spoorlaan 2 te Rijswijk (telefoon 3959875).



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.