Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-05-2002 Persberichten district Heuvelrug 09.45 uur

Snelheidscontroles

AMERONGEN De politie heeft dinsdagmorgen en middag een snelheidscontrole uitgevoerd op de Koningin Wilhelminaweg.

Tussen 09.45 en 12.00 uur controleerde de politie 842 bestuurders. In totaal kregen 55 bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 km/u. RHENEN Op de Nieuw Veenedaalseweg heeft de politie dinsdagmiddag en snelheidscontrole uitgevoerd.
Tussen 14.45 en 15.15 uur werden 294 voertuigen gecontroleerd. Voor 75 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit. De maximum snelheid op de Veenedaalseweg bedraagt 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u.

Aanrijding letsel

MAARSBERGEN Dinsdagmiddag vond op de Woudenbergseweg een aanrijding plaats waarbij twee personen gewond raakten.

Een 12-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede fietste met zijn vriendje op het fietspad van de Woudenbergseweg in de richting van Leersum. Omstreeks 15.40 uur werden de jongens ingehaald door een 16-jarige jongen uit Amerongen op een bromfiets. Op het moment dat de bromfietser de fietsers inhaalde raakten zij elkaar.

De 12-jarige jongen kwam ten val en liep hoofdletsel op. Achter de 16-jarige bromfietser reed een 16-jarig meisje uit Cothen op haar bromfiets. Zij moest uitwijken en kwam met haar bromfiets in de berm en viel. Zij liep letsel op aan haar voet.

Het 12-jarige slachtoffer werd met een ambulance overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis in Amersfoort.