Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-05-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.20 uur

Verkeersongeval

UTRECHT- Dinsdagavond raakte een 33- jarige vrouw uit Utrecht gewond na een aanrijding met een personenauto.

Omstreeks 18.30 uur stak de vrouw de Marnixlaan over in de richting van de Nieuwlichtstraat. Op dat moment kwam een automobilist uit Utrecht, leeftijd onbekend, vanaf de Nieuwlichtstraat de Marnixlaan oprijden, maar door de laagstaande zon zag hij de vrouw niet lopen. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de vrouw nog onbekend letsel opliep. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt

Onder invloed

UTRECHT- woensdagmorgen hield de politie een 20-jarige vrouw uit Utrecht aan omdat zij met teveel alcohol op achter het stuur zat.

Om 05.00 uur zag de politie de vrouw zonder verlichting en al slingerend rijden door de Daalsetunnel, waarop zij een stopteken kreeg. Uit de blaastest bleek dat zij teveel alcohol had gedronken, waarop de vrouw werd aangehouden. Op het bureau wees de ademtest uit dat zij een alcholpromillage in haar lichaam had van 1.10, ruim twee maal de toegestane hoeveelheid van 0.50. Met een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal kon zij het bureau verlaten.

Ringendief

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag een 23-jarige man uit Veghel aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Omstreeks 15.00 uur probeerde de man in de winkel aan de St. Jacobsstraat een cassette met ringen ter waarde van enkele duizenden euros weg te nemen. Een winkelmedewerkster zag dit gebeuren en probeerde de verdachte nog tegen te houden door hem vast te pakken. De verdachte wist zich los te rukken, waarop de verkoopster de beveiliging waarschuwde. Deze kon de man buiten de winkel overmeesteren. De politie heeft hem overgenomen en op het bureau ingesloten, waar hij de diefstal bekende.

Mishandeling zonder aanleiding

UTRECHT- Dinsdagmiddag werd een 55-jarige vrouw uit Utrecht zonder aanleiding mishandeld op de Kanaalstraat.

Omstreeks 16.35 uur wandelde de vrouw met haar kleinkind in een kinderwagen over de Kanaalstraat, toen zij zonder duidelijke aanleiding werd aangevallen door een 34-jarige man uit Utrecht. Hij sloeg haar meerdere malen in het gezicht en liep toen verder. Toen de vrouw de man nariep, kwam de man terug en sloeg haar wederom in het gezicht. Hierdoor raakte de vrouw gewond aan het gezicht en kwam zij ten val. De verdachte rende hard weg in de richting van de Cremerstraat, waarna een oplettende voorbijganger achter hem aan ging, terwijl hij de politie waarschuwde. De man klom op de Cremerstraat over een hek en werd op het NS-terrein aangehouden door politiemensen. De Utrechter is op het bureau ingesloten voor verhoor. De vrouw is met behulp van een voorbijganger behandeld aan haar verwondingen.