BMG NEDERLAND

Elvis krijgt eindelijk zijn remix

Wereldwijd wordt hij nog steeds beschouwd als een van de meest invloedrijke artiesten, hij was persoonlijk verantwoordelijk voor een muzikale en culturele aardverschuiving in Amerika. Nu bijna 25 jaar na zijn dood start wederom een nieuwe fase in de carrière van Elvis Presley.

Presley s A Little Less Conversation is de soundtrack van Nike s 90 miljoen US dollar kostende wereldwijde advertentie campagne die inmiddels van start is gegaan en zal lopen tot en met de finale van de wereldkampioenschappen voetbal. Dit is Nike s grootste en meest uitgebreide campagne tot op heden.

Maar bovenal is dit een historisch moment want het is de eerste keer dat platenmaatschappij en eigenaar van de catalogus van Elvis Presley, BMG, in samenwerking met de Elvis Presley Estate toestemming hebben gegeven voor een remix van een Elvis Presley nummer.

Bovendien krijgt dit verhaal nog een extra oranje randje aangezien niemand minder dan de Amsterdammer DJ/producer JXL alias Junkie XL verantwoordelijk is voor de remix.

A Little Less Conversation door Elvis vs. JXL zal wereldwijd op 10 juni aanstaande uitkomen. Overal is het nummer inmiddels op radio te horen en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen.

De release van deze single markeert het begin van een jaar vol Elvis Presley dat zijn hoogtepunt zal krijgen eind september met de release van ELV1S, de eerste collectie met alle Elvis Presley nummer 1 hits.