Ingezonden persbericht

Verkade album "dierenleven in artis" opnieuw verkrijgbaar

WARNSVELD, 20020515 -- In de succesvolle reeks heruitgaven van de Verkade-albums bij Uitgeverij Terra|lannoo verschijnt deze week "Dierenleven in Artis". Het album, oorspronkelijk uit 1939, geeft een kleurrijk natuurgetrouw beeld van de dieren en de sfeer in onze hoofdstedelijke dierentuin. In deze heruitgave zijn de karakteristieke "Verkade-plaatjes" volgens de nieuwste technieken gereproduceerd en meegedrukt. Het boek is voorzien van een bijlage, geschreven door de huidige directeur van Artis, Dr. M.Th. Frankenhuis. De kleurenfoto's in de bijlage tonen de overeenkomsten en verschillen tussen Artis toen en nu. Het boek is vanaf deze week - in de boekhandel en Artis - verkrijgbaar voor ¤ 19,50.

De teksten in Dierenleven in Artis zijn verzorgd door Dr. A.F.J. Portielje. Hij was van 1906 tot 1952 werkzaam in Artis als "Inspecteur van de Levende Have". In dit album beschrijft hij op levendige wijze het uiterlijk en het gedrag van de dieren en de mogelijke motieven achter hun gedragingen. Daarbij geven de zwart-wit pentekeningen en de kleurige aquarellen van J. Voerman jr. en vader en zoon Rol dit album haar speciale karakter.

Toelichting op het extra katern
Aan de oorspronkelijke 74 pagina's is een extra katern van 15 pagina's toegevoegd. Hierin beschrijft de huidige directeur van Artis, Dr. M.Th. Frankenhuis, de ontwikkeling van Artis vanaf haar oprichting in 1938 tot nu - zoals hij zelf treffend zegt: "van postzegelverzameling tot biopark". Het katern is geïllustreerd met kleurenfoto's van Artis van nu, afgebeeld naast de "Verkade-plaatjes" van toen.



Ingezonden persbericht