Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 15-05-2002 Politie voert controles op gordelgebruik op Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

FLEVOLAND Politie Flevoland is begonnen met een groot offensief tegen het niet-dragen van de autogordel. In de afgelopen weken zijn er bij controles al ruim 500 bekeuringen gevallen. De boete bedraagt standaard 40 euro, zowel voor de bestuurder als voor passagiers.

Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat wil met de landelijke voorlichtingscampagne het gordelgebruik stimuleren. In Flevoland voert de GGD campagne met posters, folders, artikelen in de lokale en regionale bladen en spots op radio en tv. Politie Flevoland ondersteunt deze campagnes door controles. Dagelijks worden er controlepunten opgezet in alle delen van de provincie. De actie van Politie Flevoland beperkt zich ditmaal niet tot de campagneweken in april en mei, maar zal het gehele jaar worden voortgezet. Doelstelling hierbij is om 100% van de automobilisten en passagiers (ook op de achterbank) in de gordels te krijgen. Want van één ding zijn alle deskundigen overtuigd: het gebruik van autogordels spaart levens, bij elke snelheid, binnen en buiten de bebouwde kom, ook op de korte afstanden.