Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-05-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.20 uur

Auto in sloot

VINKEVEEN Op dinsdag 14 mei raakte een auto in een slip en belandde in een sloot. Niemand raakte gewond.

Rond 12.15 uur reed een 78-jarige automobilist uit Den Haag over de Provincialeweg N201, komende uit de richting van Mijdrecht en gaande in de richting van Vinkeveen. Na het passeren van een kruising, raakte de auto door nog onbekende oorzaak in een slip, belandde in de linker berm en kwam met zijn voorzijde tot stilstand in een sloot. Een getuige die vlak achter de Hagenaar reed, kon door te remmen een aanrijding met hem voorkomen.

De getuige en andere passanten hebben de 78-jarige automobilist uit zijn auto geholpen. Alleen de voorzijde van de auto was kopje onder gegaan. De auto is weggesleept door een takelbedrijf.

Grote brand

WOERDEN Op dinsdag 14 mei heeft een grote brand gewoed. Niemand raakte gewond.

Rond 16.30 uur kwam bij de hulpdiensten de melding binnen van een uitslaande brand in een Opleidingscentrum aan de Johan de Wittlaan. Op het dak van het pand waren dakdekkers aan het werk. Mogelijk dat daarbij vuur onder de dakbedekking en tussen de muur was geslagen. Toen zij rookontwikkeling zagen, hebben de dakdekkers de buitenmuur losgetrokken en hebben getracht de brand met een poederblusser te blussen. Dat mocht niet baten.

De dakdekkers konden het dak via de brandtrap verlaten en zij waarschuwden de aanwezigen in het pand. Iedereen kon daarop tijdig het gebouw verlaten.

Aanvankelijk zette de brandweer een spuitwagen, ladderwagen en een hoogwerker in. Daar de brand ver in het gebouw bleek te zijn doorgedrongen werd de brand opgeschaald naar `grote brand` en werd bijstand verzocht van de brandweerkorpsen van Kamerik en Harmelen. In verband met gevaar van overslag van de brand werd een naastgelegen pand op last van de brandweer ontruimd.

Rond 17.50 uur werd het sein `brand meester` gegeven. De gehele rechtervleugel van het gebouw liep zware brand- en rook- en waterschade op. Het gehele pand liep door de bluswerkzaamheden waterschade op.

Daar er voor de watervoorziening mogelijk waterpompwagens nodig waren, werden deze opgeroepen. Deze zouden op de Utrechtsestraatweg plaats nemen en daartoe werd die vanaf de Vossenschanslaan afgesloten. Doordat ook de Johan de Wittlaan gedeeltelijk was afgesloten, liep het verkeer op diverse plaatsen in Woerden vast. Rond 18.10 uur bleken de waterpompwagens toch niet nodig te zijn en kon de Utrechtsestraatweg worden vrijgegeven.

Caravan volgt eigen weg

MIJDRECHT Op dinsdag 14 mei is een caravan in een sloot beland nadat hij had besloten zijn eigen weg te volgen.

Rond 14.35 uur reed een 44-jarige man uit Linschoten met zijn auto met caravan vanaf de Engherzandweg rechts af de M.A. Reinaldaweg op. De caravan besloot deze route niet te volgen, liet daartoe de trekhaak los en reed rechtsaf het fietspad over en kwam tot stilstand in de daarnaast gelegen sloot. Hierbij deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Onderzoek door de Regionale Verkeersdienst wees uit dat de caravan niet goed aangekoppeld was geweest. De caravan liep door het ongeval waterschade op.

Poging inbraak

MAARSSEN In de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 mei werden twee jongens bij een inbraak gestoord. Zij vluchtten weg.

Rond 02.30 uur hoorde een bewoner van de Boomstede enige harde klappen. Toen hij uit het raam van zijn woning keek, zag hij dat twee jongens een ruit van een bedrijf insloegen. De getuige opende zijn raam en riep hard naar de verdachten. Die sprongen op een bromscooter en reden hard weg in de richting van het Fazantenkamp. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

De gewaarschuwde beveiligingsmaatschappij zorgde voor afdichting van de vernielde ruit.