Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 15-5-02.

Gewapende roofoverval.
Dinsdag 14 mei, omstreeks 22.40 uur, vond op het restaurant Steakhouse Amadeus op de Otterloseweg te Ede, een overigens mislukte gewapende roofoverval plaats. Op dat tijdstip, toen het restaurant al gesloten was en de 53 jarige restauranteigenaar met een drietal dienstdoende personeelsleden aan het opruimen waren, kwamen drie gemaskerde mannen binnen. Een van hen eiste van de eigenaar onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp geld af te geven. De eerste, in het geheel niet onder de indruk van het op hem gerichte vuurwapen en de daarbij geuite bedreigingen dat zonodig daadwerkelijk zal worden geschoten, weigerde echter aan de eis om geld af te geven gehoor te geven. Kennelijk geïntimideerd door de onderkoelde houding van de horecabaas verdwenen de drie hardlopend zonder buit in de richting van de Asakkerweg. Tot op heden is slechts een summier signalement van de daders met een geschatte leeftijd tussen de 25/30 jaar bekend.

Snelheidscontrole.
De politie Ede hield gisterenmorgen een mobiele radarsnelheidscontrole op de Proosdijerveldweg. In totaal werden 770 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 53 reden te hard. De hoogste snelheid bedroeg 77 km/uur. Omgerekend blijkt dus dat ter plaatse 10 procent te hard te rijden.

Een vaste radarpaal op de Tooroplaan registreerde tussen 3 tot 15-5-02 25880 passerende voertuigen. 341 reden te hard.

Diefstal auto.
Vanaf een bedrijfsterrein op de Kelvinstraat werd in de nacht van maandag op dinsdag een zwarte VW Sharan met het kenteken PN-ZR-41, gestolen.

Einde

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286