---
HyperTrust haalt 1,5 miljoen euro kapitaal op
---
KU Leuven en privé-investeerders nieuwe aandeelhouders Leuvense ASP
Leuven (België), 15/05/2002

HyperTrust, Europa's eerste Trust Application Service Provider, kondigt vandaag een kapitaalverhoging van 1,5 miljoen euro aan. De nieuwe investeerders, onder meer de universiteit KU Leuven, en de bestaande aandeelhouders bevestigen daarmee hun vertrouwen in de onderneming. Tevens versterkt Paul Carpentier, medeoprichter van FilePool, het managementteam.

Een consortium van privé-investeerders, dat eerder ook al in het Belgische technologiebedrijf FilePool investeerde, onderschrijft vandaag, samen met IT Partners en de KU Leuven, een kapitaalverhoging van 1,5 miljoen euro. IT-Partners, een Belgisch durfkapitaalfonds dat zich richt op investeringen in bedrijven actief in de informatietechnologie, was reeds aandeelhouder. Met deze kapitaalverhoging stelt HyperTrust de geplande commerciële expansie veilig. Op de prioriteitenlijst staat de verdere uitbouw van het partnernetwerk en de expansie in Europa.

"Wij zijn verheugd een dergelijke kapitaalverhoging te realiseren in een toch moeilijke kapitaalmarkt," stelt Maarten Willems, mede-oprichter HyperTrust. "Het bevestigt het vertrouwen van zowel de nieuwe, als de bestaande aandeelhouders in de aantrekkende markt van beveiligings- en vertrouwensdiensten."

Paul Carpentier, medeoprichter van het Belgische technologiebedrijf FilePool, versterkt de raad van bestuur en het managementteam van HyperTrust. Hij zal zich voornamelijk toeleggen op de integratie en commerciële ontwikkeling van nieuwe opslaggebaseerde diensten die voortbouwen op de technologie die door FilePool werd ontwikkeld en vandaag door EMC, wereldleider in informatie-opslag, wordt gecommercialiseerd.

"De situatie van HyperTrust in de markt voor beveiligde diensten is uitzonderlijk," zegt Paul Carpentier. Het beschikt over een operationeel platform, gebaseerd op open standaarden en zelfs Systrust-gecertificeerd. De geplande toevoeging van 'Content Addressing Storage' op basis van EMC Centera systemen -gegroeid uit de FilePool technologie- laat toe deze voorsprong ook inzake veilige opslagdiensten uit te bouwen en te verzilveren. Dit vooruitzicht heeft een groot aantal voormalige FilePool-aandeelhouders geïnspireerd bij hun investeringsbeslissing in HyperTrust."

"De stap van beveiligde communicatiedienstenleverancier naar het aanbieden van diensten voor het veilig bewaren en archiveren van deze informatie, ook op lange termijn, is voor HyperTrust een belangrijke maar logische stap in het evolutieprocess van onze vertrouwensdiensten", zegt Maarten Willems. "Vandaag reeds zorgen de HyperTrust-diensten ervoor dat de identiteit van verzenders en ontvangers, de inhoud van hun communicatie en het tijdstip ervan op een betrouwbare manier worden vastgelegd in een wettelijk digitaal bewijs. Betrouwbare digitale opslag betekent voor de bestaande diensten een grote toegevoegde waarde."

---
END

---
Over HyperTrust NV
HyperTrust is opgericht in mei 2000 als eerste Application Service Provider voor Trust Services in Europa. In november 2000 onderschreven IT Partners en de Advalvas Group een kapitaalverhoging.
HyperTrust biedt op het internet een aantal diensten aan zoals secure messaging, secure archival, secure form submission en secure authentication. Die zijn inzetbaar waar de communicatie veiligheidsgaranties nodig heeft, onder meer in gerechtelijke, medische, financiële, professionele en e-governmenttoepassingen.
HyperTrust biedt veiligheid aan in een dienstenmodel. Hierdoor dient de eindgebruiker geen complexe software te installeren of te onderhouden. Het bedrijf verzorgt een duidelijk omlijnde dienstverlening op basis van een vooraf vastgelegde huurprijs. De diensten zijn perfect en snel integreerbaar in bestaande systemen.
De SysTrust-audit - uitgevoerd door Ernst&Young - bevestigt dat HyperTrust, als derde vertrouwenspartij, voldoende maatregelen neemt voor de betrouwbaarheid van de diensten.