Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 15-05-2002
1e Persbericht 15 mei 2002




Eindhoven: Ramkraak
Woensdagmorgen rond 5.00 uur is ingebroken in een supermarkt aan de Ardechelaan. Met een auto werd een deur geforceerd. De inbrekers kwamen in een hal terecht en vervolgens weer voor een gesloten luik waar ze niet doorheen konden. Onverrichter zake zijn ze vertrokken. De beschadigde auto werd korte tijd later leeg teruggevonden op de A58 onder Eindhoven. De auto bleek op de Fransebaan in Eindhoven te zijn gestolen.

Eindhoven: Onder invloed
Woensdagmorgen rond 4.15 uur hebben politieagenten een dronken automobilist van de Boschdijk gehaald. De man slingerde met zijn auto van links naar rechts over de hele rijbaan. Op het politiebureau blies de bestuurder, een 42-jarige Pool , 1,5 promille. De man is ingesloten. Justitie bepaald in de loop van de dag de boete die de man krijgt opgelegd.

Woensdagmorgen om 1.40 uur is op de Heideveldstraat een 27-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Agenten zagen hem met zijn auto over de weg slingeren en bij het inparkeren reed hij over een aantal vuilniszakken. De bestuurder had gedronken maar weigerde mee te werken aan de blaastest. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. De man is ingesloten. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Inbreker gepakt
Woensdagmorgen om 2.00 uur is op het Sint Trudoplein een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij had kort daarvoor ingebroken in een gereedschapswinkel op dat plein. Bij zijn aanhouding was hij in het bezit van gestolen spullen uit de winkel. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Diefstal autos
Dinsdagavond tussen 21.45 en 23.00 uur is op de Generaal Linckerslaan een witte Mercedes Benz bestelauto met het kenteken VH-TF-15 gestolen.

Dinsdagavond tussen 19.30 en 21.00 uur is in de Bagelaarstraat een groene Mazda 626 met het kenteken TY-88-NB gestolen.

Eindhoven: Diefstal posters
Woensdagmorgen rond 0.50 uur zijn op de Geldropseweg in Eindhoven twee mannen van 20 jaar oud uit Eindhoven aangehouden. Politieagenten betrapten de twee op heterdaad toen ze een reclamezuil openbraken en de poster ( Star Wars) meenamen. De twee gingen er te voet vandoor maar werden desondanks in de kraag gevat en aangehouden. Het duo is ingesloten.

Eindhoven: Meisje gewond na tasjesroof
Een 15-jarige meisje uit Eindhoven is dinsdagavond rond 22.10 uur gewond geraakt nadat twee jongens op een rode scooter haar handtas van haar schouder rukten. Het meisje fietste op de Veldmaarschalk Montgomerylaan. Een van de twee jongens rukte de tas van haar schouder maar het slachtoffer hield die tas stevig vast en daardoor kwam ze ten val. Ze werd even meegesleurd en moest haar tas loslaten. Het meisje liep knieletsel en schaafwonden op. Ze is daarvoor naar het ziekenhuis gebracht. In haar tas zaten onder meer haar identiteitskaart en enkele pasjes.

Eindhoven: Vrachtauto met verstekelingen
Dinsdagavond rond 20.15 uur zijn op de A67 onder Eindhoven twee jongens uit vermoedelijk Afghanistan aangehouden. Een Ierse vrachtwagenchauffeur hoorde onder het rijden gebonk in zijn laadruimte. Hij waarschuwde direct de politie. Toen de politie de oplegger inspecteerde bleken de twee verstekelingen in een kist onder de oplegger te zitten. De twee zijn mogelijk in Brussel in de kist gekropen. Ze zijn opgevangen en ondergebracht bij de Vreemdelingendienst van de politie, waar ze later met behulp van een tolk gehoord worden over hun verhaal.

Geldrop: Auto-inbrekers op heterdaad gepakt
In de Witte de Withstraat en Achter de Kerk in Geldrop zijn dinsdagavond rond 22.30 uur een 33-jarige en een 32-jarige Geldroppenaar aangehouden. Ze worden er van verdachte kort daarvoor te hebben ingebroken in zes geparkeerde autos die op het Bezorgershof stonden. Bij de autos waren ruiten ingetikt en onder meer de autoradio gestolen. Enkele autoradios werden door de agenten in de buurt teruggevonden.Een van de inbrekers had gestolen Cds in zijn jaszak zitten. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten.

Son: Diefstal auto
In de nacht van maandag op dinsdag is in Son in de Molenstraat een grijze Subaru Jumbo met het kenteken RY-61-HD gestolen