Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-05-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.45 u) Woensdag, 15 mei 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; aangehouden
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdag nacht omstreeks 04.15 uur kreeg de politie een melding dat op een parkeerplaats aan de autosnelweg A-76 in Heerlen werd ingebroken in aldaar geparkeerde vrachtautos. Bleek dat van een aantal opleggers van aldaar geparkeerde vrachtautos afdekzeilen waren vernield en dat uit een van de opleggers allerlei electrisch gereedschap was gestolen. De inbrekers waren vervolgens met de buit in een bestelbus er vandoor gereden. De politie die meteen op onderzoek uitging traceerde een bestelbusje op de autosnelweg A-2 dat voldeed aan het opgegeven signalement. Op de A-2 ter hoogte van Weert werd dit voertuig samen met assistentie van politie-agenten van de Politieregio Limburg-Noord en het Korps Landelijke Politiediensten aan de kant gezet en werden de vier inzittenden (mannen) aangehouden. In het busje vond de politie een partij electrisch gereedschap, afkomstig van de diefstal/vrachtwagen-inbraak. Deze lading gereedschap werd inbeslaggenomen. Verder bleek dat het bestelbusje als gestolen stond gesignaleerd. Ook dit voertuig nam de politie in beslag. Alle verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader / verder onderzoek in.

Kerkrade; brand
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 05.15 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Kasperenstraat in Kerkrade. Bleek dat door nog onbekende oorzaak brand was uitgebroken in een pand/woning aldaar waarbij de vlammen uit het dak sloegen. De politie heeft een bewoonster uit het pand gehaald en bewoners van belendende panden waren zelf al naar buiten gegaan. De politie heeft de omgeving afgezet. De Kerkraadse brandweer kwam terplaatse met twee brandweervoertuigen (waarvan een zogenaamde ladderwagen) en ook de assisterende Heerlense brandweer kwam met een brandweerauto. Omstreeks 06.00 gaf de brandweer het sein brand meester. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak van de brand.

Kerkrade; ingebroken
Afgelopen dinsdagavond werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Directeur Cortenstraat in Kerkrade. Inbrekers zijn via een raam het pand binnengedrongen en hebben een radio/cd-speler en serviesgoed gestolen.
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 02.00 uur kreeg de politie een melding van een inbraak aan de Lindenhof in Kerkrade. Bleek dat ongeveer een kwartier eerder was ingebroken in een kantoorpand aldaar waarbij de inbrekers geld hadden gestolen. De inbrekers zijn vervolgens met een auto er vandoor gegaan welke, vermoedelijk in brand gestoken werd teruggevonden op een pad aan de achterzijde van de Esdoornstraat. De auto, die in Kerkrade gestolen bleek, is geheel uitgebrand. Het voertuig werd voor nader onderzoek afgesleept. De Kerkraadse politie stelt een nader onderzoek in en is daarbij op zoek naar getuigen.