Korps: Friesland, plaats: Friesland 15-05-2002
Politieberichten van 15/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: overval winkel
Dinsdag tussen 14.30 en 15.30 uur vond een overval plaats in een winkel aan de Ossekop. Een onbekende jongeman kwam de winkel binnen en vroeg aan de verkoopster, een 58-jarige inwoonster van Leeuwarden, waar hij een bepaald artikel kon vinden. De man kwam vervolgens met het artikel bij de kassa en wilde dit afrekenen. De verkoopster vroeg waarmee de man wilde betalen en op dat moment haalde de man een vuistvuurwapen te voorschijn en bedreigde daarmee de verkoopster en hij vroeg om geld. Deze zei geen geld te hebben en kroop weg. De man verliet daarop zonder geld de winkel. Het signalement van de man, leeftijd 20/22 jaar, lengte 1.80 meter, getinte huidskleur, blauwe driekwart jas, zwart baseballpetje, kort zwart haar. Nadat de verdachte de winkel had verlaten, reed hij weg op een zilverkleurige crossfiets. De verkoopster heeft aangifte gedaan. Een onderzoek in de omgeving had geen resultaat. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Sneek: aantreffen gestolen auto
Vannacht omstreeks 02.00 uur kwamen er uit de buurt van de Quirijn de Blaustraat verschillende klachten, dat aldaar een personenauto aan het rondscheuren was. Ter plaatse een onderzoek ingesteld en omstreeks 02.30 uur werd in de desbetreffende straat een personenauto, merk Opel Kadett, aangetroffen. De auto stond geparkeerd en bij de auto waren twee mannen aanwezig. Het bleek dat de auto de afgelopen nacht was ontvreemd in Zwolle. Beide mannen, die onder invloed verkeerden van alcohol, wilden niet zeggen wie er gereden had. De beide mannen, een 20-jarige inwoner van Sneek en een 41-jarige inwoner van Drunen, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De inwoner uit Sneek blies 540 ug/l en de inwoner van Drunen 600 ug/l. De beide verdachten werden ingesloten en zullen vandaag in de loop van de dag worden gehoord. De gestolen auto is eveneens overgebracht naar het bureau.

Heerenveen: inbraak personenautos
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het Toellan. De auto stond voor de woning. Het rechter voorportier werd opengebroken. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 46-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Dezelfde nacht werd ook ingebroken in een auto, die stond geparkeerd op de Turfsteker. Bij deze inbraak werd gebruik gemaakt van een valse sleutel. Uit de auto werden twee acculaders en een laptop weggenomen. De eigenaar, een 37-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Oosterwolde: inbraak woning
Afgelopen nacht werd ingebroken in een woning aan de Ten Hooringerlaan. Men kwam de woning binnen door verbreking van een ruit. Uit de woning werden een mobiele telefoon, een rijbewijs, een kentekenbewijs, een sleutelbos, een horloge en een damesportemonnee met een paar euro, een bankpasje een lidmaatschapskaart gestolen. De 57-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Menaldum: vernielingen
Afgelopen nacht werden bij het recreatiecentrum Schatzenburg aan de Rypsterdyk verschillende vernielingen aangericht. In totaal werden 10 ruiten vernield. Van de sporthal werden zeven (7) ruiten bij de hoofdingang ingegooid met een baksteen, evenals drie ruiten van de leegstaande woning. Het exacte schadebedrag is niet bekend. Een medewerker, een 53-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272