Hewlett-Packard


Hewlett-Packard: hogere winstmarges

WPA over tweede kwartaal conform consensus marktanalisten

Amstelveen, 14 mei 2002 - Hewlett-Packard heeft in het tweede kwartaal
- dat eindigt op 30 april - een omzet geboekt van $ 10,6 miljard. Dat is circa 7% minder dan in het voorgaande kwartaal. De netto-marge steeg van 26,9 naar 28,7%, terwijl het kostenniveau bleef gehandhaafd op 22,2% van de netto-omzet.

De winst per aandeel (WPA) komt daarmee uit op 25 dollarcent. Dat is conform de consensus die marktanalisten daarover al eerder hadden. De WPA is 47% hoger dan in het overeenkomende kwartaal van het vorige boekjaar. Ten opzichte van het eerste kwartaal van het huidige boekjaar, is sprake van een daling van 13,8%. Deze winstcijfers zijn exclusief kosten voor acquisities, onderhanden onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten, afschrijvingen op goodwill, investeringen in immateriële activa, reorganisatiekosten en de verliezen op investeringen.

Carly Fiorina, chairman en CEO van Hewlett-Packard, is tevreden over de resultaten. Zij wijst daarbij op de internationaal terughoudende markten en de sterke positie die HP daarop steeds opnieuw weet te behouden. Op het gebied van imaging (digitale cameras, scanners en kleurenprinters), outsourcing en dienstverlening ziet zij binnen HP uitstekende ontwikkelingen, die de afslankende andere markten voor een deel compenseren. Ze bestempelt het afgelopen kwartaal bovendien als zwaar, onder andere omdat er binnen HP in de betrokken periode circa 400 senior managers vrij gemaakt werden om het nieuwe bedrijf voor te bereiden en het bedrijf ook betrokken is geweest bij een rechtsprocedure die veel internationale aandacht kreeg.

Meer informatie over de financiële gegevens van Hewlett-Packard is te vinden op http://www.hp.com. Daar is ook aanvullende informatie aanwezig over de visie van Carly Fiorina op de bedrijfsresultaten in samenhang met de internationale marktontwikkelingen.

HP is toonaangevend leverancier van producten, oplossingen en diensten en maakt technologieën toegankelijk voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing.

Het nieuwe HP heeft over 2001 een gecombineerde omzet van circa 81,7 miljard dollar behaald en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. In Nederland bedroeg de omzet circa 2,18 miljard en heeft HP 10 vestigingen.