Van Lanschot Bankiers


Van Lanschot met KroonWonen eerste met integraal hypotheekconcept

´s-Hertogenbosch, 15 mei 2002

Wie een nieuwe woning op het oog heeft, richt zich in eerste instantie op het vinden van een passende financiering. De financiële gevolgen van het kopen van een huis reiken in de meeste gevallen veel verder. Met Van Lanschot KroonWonen introduceert F. van Lanschot Bankiers NV als eerste hypotheekverstrekker in Nederland een integrale totaaloplossing voor alle financiële vraagstukken die aan de orde kunnen zijn bij de aankoop van een nieuwe woning: hypotheek, arbeidsongeschiktheid, overlijdensrisico, kunstverzekeringen, rechtsbijstand, inboedel, opstal, pensioen, beleggen en betaalrekening.

Van Lanschot KroonWonen biedt potentiële kopers helder inzicht in hun financiële situatie en de mogelijkheid alle financiële zaken die met de koop in verband staan in één keer goed te regelen, legt Lex Boogaarts, directeur Private Banking & Business Banking bij Van Lanschot uit, Behalve in een maatgesneden hypotheek voorziet Kroonwonen onder meer in het afdekken van financiële risicos bij overlijden en arbeidsongeschiktheid, een passende pensioen-voorziening, het beschermen van waardevolle kunst en bezittingen door Ars Mundi en gedegen beleggingsadvies door de beleggingsspecialisten van Van Lanschot.

Betaalgemak is ook een van de voordelen van KroonWonen. De bekende Kroonrekening van Van Lanschot maakt onderdeel uit van KroonWonen en biedt wereldwijd betaalgemak en optimale betaalzekerheid: creditcards, kredietfaciliteiten, doorlopende reisverzekering en Van Lanschot Personal Service.

Onbezorgd woongenot
Bij de aanschaf van de woning wordt geen enkel financieel aspect over het hoofd gezien. De nieuwe eigenaars hebben hiermee de zekerheid dat ze ook bij onverwachte gebeurtenissen goed aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen. Waarmee niets een onbezorgd woongenot nu en in de toekomst in de weg staat. Deze unieke dienstverlening van Van Lanschot is beschikbaar voor kopers van een woning met een inkomen of een belegbaar vermogen van minimaal 100.000.

KroonWonen Advies
Het uitgangspunt bij de advisering is goed inzicht in de wensen van de cliënt en diens financiële situatie. Dit is vastgelegd in het KroonWonen Advies. Op basis van een scenarioanalyse vindt de koper hierin adviezen over de financiering, aflossings-, rente- en eventueel beleggingsvorm, inkomensplanning, een risico-inventarisatie voor de vereiste verzekeringen door Portefeuille Analyse Privé.

Een hypotheek aanbieden in combinatie met een aantal verzekeringen is niet uniek in Nederland. Ons integrale concept, waarin alle denkbare aspecten van wonen zijn ondergebracht, echter wel. Met KroonWonen Advies bieden wij persoonlijk maatwerk aan onze cliënten, waarbij we in de uitvoering vrijwel alles voor hen kunnen regelen. Daar is zeker in de huidige hypotheekmarkt veel behoefte aan. Daarom hebben wij inmiddels ruim veertig KroonWonen-specialisten opgeleid die op exclusieve basis volgens dit nieuwe concept zullen gaan adviseren

Presentaties en KroonWonen Dagen
Het unieke KroonWonen-concept zal de komende maanden bij belangstellenden worden geïntroduceerd. Hiervoor worden zowel lokaal, regionaal, alsook landelijk presentaties en zogeheten KroonWonen Dagen georganiseerd. Deze worden gehouden op Van Lanschot-kantoren en speciale locaties. Bij de presentaties en dagen wordt samengewerkt met gerenommeerde binnenhuis- en tuinarchitecten, makelaars en stylisten.