Heijmans N.V.

Heijmans in joint-venture met Blackwell

'S HERTOGENBOSCH - Heijmans N.V. (bouw, vastgoedontwikkeling en aanverwante activiteiten) is een joint-venture aangegaan met het Engelse bedrijf C.A. Blackwell (contracts) Ltd. ("Blackwell"), onderdeel van C.A. Blackwell Group Limited. Een 'statement'of intent is getekend tussen Blackwell en de divisie Heijmans Infrastructuur en Milieu. De joint-venture Heijmans Blackwell Remediation Ltd. zal zich richten op grondreinigingsactiviteiten in Groot-Brittannië en Ierland.

Blackwell's kernactiviteiten zijn civiele engineering en grondverzetwerkzaamheden. Daarnaast voert het bedrijf een breed scala van activiteiten uit in de grond-, wegen- en waterbouw. Blackwell, gevestigd in Essex, is hoofdzakelijk actief in Groot-Brittannië. De netto omzet van het bedrijf bedroeg in 2001 £ 43,7 miljoen met een goede winstgevendheid. Blackwell telt 354 medewerkers.

De joint-venture zal een operationele grondreinigingsinstallatie aankopen. De verwachting is dat met deze installatie de komende vijf jaar ten minste 80.000 ton grond per jaar kan worden gereinigd.

Uitbreiding activiteiten buitenland
De joint-venture past in het streven van Heijmans naar verdere groei tot een omzet van
Euro 5 miljard in 2006 en de ambitie om een vooraanstaande Europese speler ter worden. Doelstelling is om in 2006 20% van de totale omzet in het buitenland te realiseren. De Britse markt biedt goede mogelijkheden voor uitbreiding van de grondreinigingsactiviteiten van Heijmans. De verwachting is dat deze markt de komende jaren met 15% zal toenemen.
De groeiende vraag naar technieken voor chemische behandeling, thermische reiniging en immobilisatie wordt veroorzaakt door het stijgend aantal verontreinigde grondposities en de naar verwachting toenemende beperkingen van de stortmogelijkheden. Ook voor adviesactiviteiten biedt de Britse markt kansen als gevolg van ontwikkelingen in de milieuregelgeving en de stringentere handhaving hiervan.

De joint-venture verschaft Heijmans toegang tot deze markt in een samenwerking met een voor Heijmans bekende partner. In voorgaande jaren werkte Heijmans reeds succesvol samen met Blackwell.

Bericht voor de pers 15 mei 2002

Voor meer informatie
Heijmans N.V.
Fons van Lith

+31 73 5289232
flith@heijmans.nl

Achtergrondinformatie Heijmans N.V.
Heijmans N.V. is de derde bouwonderneming in Nederland naar bedrijfsopbrengsten gemeten. De aandelen van de in 1923 opgerichte onderneming zijn sedert 1993 genoteerd aan Euronext Amsterdam. De belangrijkste markten waarop Heijmans zich begeeft zijn die voor wonen en werken, verkeer en vervoer alsmede industrie en productie. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Nederland. Daarnaast is de onderneming actief in België en Duitsland.

In het boekjaar 2001 namen de bedrijfsopbrengsten toe met 46 procent tot ongeveer 2,3 miljard Euro. De netto winst van Heijmans steeg eveneens met ongeveer 46 procent tot 70,2 miljoen Euro. Bij Heijmans waren ultimo 2001 9.549 medewerkers actief. Voor 2002 rekent Heijmans
- ondanks gematigde macro- economische vooruitzichten - met verdere bedrijfsopbrengsten- en winststijgingen. De bedrijfsopbrengsten zullen - zonder acquisities - 2,5 miljard Euro bedragen, met een netto- winst van 84 miljoen Euro