---
Manhattan Associates opent nieuwe vestiging in Utrecht
---
Nieuw Centre of Expertise wil sneller inspelen op behoeften van Benelux-klanten
Utrecht, 15/05/2002

Manhattan Associates, wereldwijd marktleider in toepassingen voor het beheer van de supply chain en collaborative commerce, heeft een nieuwe vestiging geopend in Utrecht. Met het nieuwe kantoor wil de onderneming sneller inspelen op de behoeften van klanten met vestigingen in de regio en haar medewerkers in de Benelux beter ondersteunen. Het nieuwe kantoor doet tevens dienst als Centre of Expertise waar zowel implementatie-experts als programmeurs zullen werken. Met de oprichting van een Benelux-vestiging wil de onderneming haar aandeel in de Europese markt vergroten.

Globalisering, verschuivingen in de distributiekanalen, outsourcing en real-time integratie: de invloeden op de supply chain worden steeds talrijker en maken haar complexer. Bovendien erkennen meer en meer ondernemingen het strategisch belang van de supply chain voor de optimalisering van hun bedrijfsprocessen. "Manhattan Associates besefte reeds jaren geleden dat een klassiek beheer van de supply chain niet langer volstond om efficiënt in te spelen op de behoeften van de moderne productieprocessen en handelstromen." aldus Jan Heijblom, sales manager Benelux. "Manhattan reageerde met nieuwe toepassingen die de operationele processen en de informatiestroom verbeteren en hun volledige integratie in de supply chain mogelijk maken."

De uit de Verenigde Staten afkomstige supply chain execution specialist is al enige tijd op de Europese markt aanwezig en heeft zijn toepassingen reeds geïmplementeerd bij klanten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland. In Nederland levert Manhattan Associates oplossingen voor klanten zoals Timberland, Footlocker, Columbia Sportswear en ClientLogic. Om deze en toekomstige klanten in de regio een betere dienstverlening te kunnen bieden, besloot Manhattan Associates een lokale vestiging te openen in Utrecht. Op dit moment zijn er al twaalf medewerkers werkzaam.

Jan Heijblom is ervan overtuigd dat Manhattan Associates in de Benelux zal blijven groeien. "Met meer dan 800 klanten over de hele wereld en toepassingen in meer dan 1100 logistieke centra, hebben we een expertiseniveau bereikt dat veel van onze concurrenten niet bezitten. Het budget dat dit jaar voorzien is voor R&D bedraagt 22 miljoen USD en is daarmee een van de grootste in de sector. Bovendien verzekert onze solide financiële basis onze klanten het gebruik van toekomstgerichte technologie."

Manhattan Associates is sinds zijn oprichting in 1990 steeds rendabel geweest en behaalde vorig jaar een omzet van 155.6 miljoen USD. Momenteel wordt slechts zeventien procent van de omzet van Manhattan Associates buiten Noord-Amerika verwezenlijkt. Om haar groei te bestendigen, wil de onderneming in de toekomst dit percentage vergroten. Daarbij is Europa een belangrijke doelmarkt. De opening van een Benelux-vestiging is in dat opzicht een belangrijke stap. Richard Haddrill, CEO van Manhattan Associates besluit: " Manhattan Associates kende de afgelopen jaren steeds een sterke groei. Toch kan het nog beter. Daarom willen we de komende jaren nog intensiever de Europese markt bewerken. Daarbij is de opening van onze nieuwe vestiging in Nederland cruciaal. Via het kantoor kunnen we onze lokale klanten en medewerkers nog beter ondersteunen en sneller reageren op Europese marktontwikkelingen."

Een uitgebreid aanbod producten en diensten
In zijn productenaanbod onderscheidt Manhattan Associates vijf specifieke onderdelen: warehousing, transport, analyse en optimalisering van processen en gegevens en bijhorende diensten.

Manhattan Associates beschouwt zichzelf niet als een typische softwareproducent met standaardproducten. Alle toepassingen worden volledig op de specifieke behoeften van klanten afgestemd. Daarnaast wordt de updating van zijn oplossingen gegarandeerd. Om een snelle implementatie van zijn middelen en systemen te verzekeren, biedt Manhattan Associates tevens een uitgebreid serviceprogramma aan. Heijblom voegt eraan toe: "Wanneer geen enkele medewerker bij de klant raad weet, kunnen ze zich altijd tot een Nederlandstalig service center wenden dat dag en nacht klaar staat." Een ander bewijs van de klantgerichtheid van Manhattan Associates: 76% van het personeel is werkzaam in de productontwikkeling en klantenservice.
---
END

---
Over Manhattan Associates
Manhattan Associates is wereldleider in oplossingen voor het beheer van de supply chain en collaborative commerce. Deze oplossingen combineren de meest moderne
technologieën, vernieuwende toepassingen en de ervaring die Manhattan Associates heeft opgebouwd in het verbeteren van de prestaties, rendabiliteit en concurrentiepositie van zijn klanten. De onderneming heeft meer dan 800 klanten verspreid over meer dan 1100 vestigingen wereldwijd, waaronder sommigen van de belangrijkste producenten, leveranciers en retailers ter wereld. Meer informatie op www.manh.com
Journalisten:
Voor Nederland: NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel: +31 20 567 2170, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com Voor België: NewsEngine PR, Leen Dries, tel + 32 3 260 96 42, e-mail: leen.dries@newsenginepr.com
Ref.:MANH0004-1FDEAE